Söndagslistan

Söndagslistan vecka 45

Det blir en kort lista den här veckan. Har varit i skolan, jobbat och pluggat en hel del så har inte blivit så mycket annat. Funderar över om jag ska plugga lite senare eller bara ha en ”bara vara -dag”. Vi får se. 🙂

Känsla: Det har varit en bra vecka. Jag känner mig trött men glad. Men jag tycker det är jobbigt med mörkret. Tänder ljus så ofta jag kan.

Väder: Novembermörker säger väl allt. Men igår morse var det 14+. Klimatförändring eller bara naturlig skiftning i vädret. Ja, det tvistar de lärde om och jag tycker det är svårt att veta vad som är vad. Vi har haft istider och varmare väder förr. I den här frågan har jag faktiskt ingen tydlig ståndpunkt.

Träning: Två löppass och två timmar pilates. Det är för lite, hoppas på en bättre träningsvecka nästa vecka iallafall.

Något nytt jag lärt mig: Jag har såklart lärt mig många olika saker. men en sak som jag inte tänkt på men som är fullt rimligt är att även vi människor kan mögla. Ser ut lite som ett fluffigt moln på röntgen.

Jag har också varit med på en fantastisk föreläsning som handlade om arytmier. Jag kommer fortfarande ihåg viktiga aspekter i EKG-tolkning som hon berättade då. Jag brukar aldrig minnas vad föreläsarna sagt men det som hon sa fäste sig.

Veckans tänkvärda:

”Vi kan inte förebygga sjukdom och skapa en mer hälsosam befolkning om vi utgår från felaktiga premisser. I min mening är detta dagens absolut viktigaste fråga att reda ut, då svaret har enorma konsekvenser inom medicin, hälsa och samhället i stort när det gäller till exempel policys, rekommendationer och lagar. På grund av dessa enorma konsekvenser så är det viktigare än någonsin att alltid ifrågasätta vetenskapen och inte blint tro på vad någon hävdar. Vetenskapen idag är nämligen allt annat än just vetenskap.”

– John Blaid

Bilder från veckan som gått:

Godaste: Mina ACO-kolor med smak av choklad och mint. Kan.Inte.Sluta.Äta……. Räkmackorna får också vara med på ett hörn. Nu blev jag ju sugen!

Positiva från veckan:

  • Jag har lämnat in mina två sista uppgifter!
  • Lyckats få till effektiva pluggpass
  • Tränat två timmar pilates.

Min blogg startades i mars 2007 som en vardagsblogg med mycket fokus på mode. För några år sedan började jag fokusera på träning och hälsa ur olika perspektiv. Min stora passion är pilates och min dröm är att ha en egen pilatesstudio. Men jag drömmer också om att plugga till sjuksköterska och det närmsta målet just nu är att plugga till specialistundersköterska inom intensivvård och akutsjukvård. Det ska jag ta tag i nästa höst. Häng med mig här på bloggen genom högt och lågt! Just nu är det mycket fokus på ren omvärldsspaning. Vad händer i vår värld egentligen och vad vill våra politiker? Du kan även följa mig på instagram: @hannafialotta och på Facebook: Hannas Pilates VÄLKOMMEN TILL MIG!

2 Comments on “Söndagslistan vecka 45

Lämna ett svar