Funderingar - Min vardag

Måndagsreflektioner

Vilket fail! Gick och la mig tidigt igår för att jag skulle vakna utvilad. Istället har jag sovit sämre än jag gjort på länge. Jag brukar kunna gå och lägga mig tidigt men igår var jag nog för uppe i varv för det. Har jobbat fyra pass på rad nu och det har varit mycket att göra så kroppen min hade nog svårt att komma ner i varv.

Idag är det tisdag och jag har min lediga dag. Känns som veckans enda lediga dag förutom i helgen. Rubriken måndagsreflektioner är för att de tankar jag ska dela med mig av idag funderade jag över igår och hade tänkt publicera igår.

Att bilda sin uppfattning om andra människor på små fragment

Hur ofta har inte jag fått revidera min uppfattning om människor jag träffar? Jag tycker sällan att det första intrycket stämmer, inte de gånger jag av någon anledning tänkt negativa tankar iallafall. Ibland har det varit tvärtom också, att jag ändå fått ett bra första intryck och så har det bara blivit pannkaka.

Samtidigt så pratas det om att man bara får en chans att ge ett bra första intryck. Det håller inte jag med om. Jag vet inte hur många gånger jag har fått tänka om för att en person inte alls varit som jag tänkt mig.

Sen har vi de där personerna som är tvärtom. Som dömer efter något rykte eller något de läst. Vissa människor har valt att baktala folk, fast de egentligen inte vet något om personen, de har snappat upp något de läst och tar det för sanning. De har inga skrupler heller utan gör det gärna vitt och brett offentligt utan en tanke på eventuella konsekvenser.

Ja, nog om det. Jag tänkte ta äta lite frukost nu och samtidigt plugga inför tentan. När barnen gått till skolan blir det ännu mer fokus förutom en paus på en timme då jag ska träna pilates.

Önskar dig en riktigt fin dag!

Min blogg startades i mars 2007 som en vardagsblogg med mycket fokus på mode. För några år sedan började jag fokusera på träning och hälsa ur olika perspektiv. Min stora passion är pilates och min dröm är att ha en egen pilatesstudio. Men jag drömmer också om att plugga till sjuksköterska och det närmsta målet just nu är att plugga till specialistundersköterska inom intensivvård och akutsjukvård. Det ska jag ta tag i nästa höst. Häng med mig här på bloggen genom högt och lågt! Just nu är det mycket fokus på ren omvärldsspaning. Vad händer i vår värld egentligen och vad vill våra politiker? Du kan även följa mig på instagram: @hannafialotta och på Facebook: Hannas Pilates VÄLKOMMEN TILL MIG!

2 Comments on “Måndagsreflektioner

  1. Det är mycket svårt att avgöra hur en människa är efter ett möte. En del är försiktiga och blyga vilket kan uppfattas på ett annat vis än hur personligen är. Visst får man ett första intryck, positivt eller negativt, men det tar tid att lära känna en människa. Sedan vore det för hemskt om vi inte gav någon en andra channs.

    1. Jag tycker generellt att människor är snabba att döma och inte villiga att ge andra chanser. Iallafall inte när man ser hur människor uttrycker sig på sig på sociala medier. Tror nog människor i allmänhet annars inte är lika snabba. Det är iallafall vad jag hoppas på.

Lämna ett svar