Söndagslistan

Söndagslistan vecka 52

Godmorgon!

Om du läser det här inlägget på morgonen så kan jag berätta att jag ligger så skönt i sängen och sover. I år kommer jag nämligen fira nyår på ett litet annorlunda sätt. Jag ska jobba natt i natt. Det har jag aldrig gjort. Men innan dess ska vi såklart hänga med barnen och äta tacos. Jag köpte chips och dip till nyår men vi får se. Jag kanske tar det en annan dag.

Igår fick jag mitt schema för min praktik på barnakuten. Det var så bra för jag fick vara med och bestämma om mitt schema. Det innebär att jag nog kan ta tillbaka något pass där jag egentligen har studier utan lön. Ska prata med personalplaneraren på jobbet på tisdag.

Så, då var det dags för årets sista söndagslista. Jag tror inte att jag missat någon vecka faktiskt. Min söndagslista kommer jag helt klart att fortsätta med.

Känsla: Trött men glad. Jag börjar få lite skolångest men det försöker jag att inte fästa för stor vikt vid. En sak i taget och andas som jag brukar säga

Väder: Veckan har bjudit på minusgrader och snö men också plusgrader. Än så länge ligger snön kvar så det är jag glad över.

Mina positiva från veckan:

  • firat jul med familjen.
  • firat Samuels tjugoårsdag. (Gissa om det blev tomt hemma när han åkte hem till sig efter en vecka med oss).
  • att vi har fått ha en vit jul.
  • fått hänga med brorsan och Kevin.

Träning: Jag har sprungit intervaller vid två tillfällen och gått 20 minuter i uppförsbacke på löpbandet.

Sjukaste jag läst: Teslas anställningsvillkor i Sverige. Upp emot 70 sidor långa anställningsavtal på svår juridisk svenska och engelska. Avtal om evig tystnadsplikt och krav på böter om man slutar och tar ett konkurrerande jobb inom sex månader.

Fundering: Är det inte dags att sluta vaccinera unga och friska individer när det här är resultatet:

En intressant studie:

Do vaccines increase or decrease susceptibility to diseases other than those they protect against?

I den här studien har de tittat på om vacciner ger andra effekter i kroppen. I studier har man sett att vacciner som baseras på levande virus/försvagade har mer positiva effekter i kroppen än ”icke-levande vacciner. Negativa effekter beror också på hur ofta man tar vaccinet. I studien rekommenderas inte att sluta vaccinera utan snarare fundera över med vilken frekvens man tar vaccinet.

Bilder från veckan:

Min blogg startades i mars 2007 som en vardagsblogg med mycket fokus på mode. För några år sedan började jag fokusera på träning och hälsa ur olika perspektiv. Min stora passion är pilates och min dröm är att ha en egen pilatesstudio. Men jag drömmer också om att plugga till sjuksköterska och det närmsta målet just nu är att plugga till specialistundersköterska inom intensivvård och akutsjukvård. Det ska jag ta tag i nästa höst. Häng med mig här på bloggen genom högt och lågt! Just nu är det mycket fokus på ren omvärldsspaning. Vad händer i vår värld egentligen och vad vill våra politiker? Du kan även följa mig på instagram: @hannafialotta och på Facebook: Hannas Pilates VÄLKOMMEN TILL MIG!

4 Comments on “Söndagslistan vecka 52

Lämna ett svar