Stretch och rörlighet - Träning

Löpning och rörlighet/styrka

Idag behövde jag inte övertala mig själv till att springa en runda. Motivationen fanns direkt och då är det bara att smida medan järnet är varmt. Jag värmde upp i sakta mak och ökade sedan tempot. Det fick bli ett gäng intervaller som kändes riktigt bra.

Efter löpningen så stretchade jag lite grann och så gjorde jag några övningar som är perfekt för höfterna. Övningen ovan måste repeteras på sidorna. Sitt i utgångspositionen, sätt händerna i sidorna. Skjut fram höfterna så mycket du kan och när du sätter dig ner igen, försök komma ner så du sitter på båda sittbenen. Du kommer säkert känna att det är lättare på ena sidan än den andra. Jag gjorde fem på varje sida.

Sitt med benen så brett isär som du kan och sätt dig mellan benen. Gå sedan ut i en planka och kom tillbaka till utgångspositionen. Repetera önskat antal gånger.

Min blogg startades i mars 2007 som en vardagsblogg med mycket fokus på mode. För några år sedan började jag fokusera på träning och hälsa ur olika perspektiv. Min stora passion är pilates och min dröm är att ha en egen pilatesstudio. Men jag drömmer också om att plugga till sjuksköterska och det närmsta målet just nu är att plugga till specialistundersköterska inom intensivvård och akutsjukvård. Det ska jag ta tag i nästa höst. Häng med mig här på bloggen genom högt och lågt! Just nu är det mycket fokus på ren omvärldsspaning. Vad händer i vår värld egentligen och vad vill våra politiker? Du kan även följa mig på instagram: @hannafialotta och på Facebook: Hannas Pilates VÄLKOMMEN TILL MIG!

12 Comments on “Löpning och rörlighet/styrka

  1. Vad skönt att känna sig peppad från start, om man är i gång så skall man absolut kör på – peppad från start. Intervaller är ju toppen, och streching är väl A och O – så så viktigt att låt kroppen få sitt. Hoppas du haft ett fint tränings år som avslutades på topp

  2. Så skönt när motivationen bara finns där. Å hela tränings passet flyter på så bra 😊. Sån härlig känsla!
    Bra med tips för stretch övningar 👍.

    Ta hand om dig och va rädd om dig❣️🤗

  3. Bra jobbat! Jag måste ta tag i mig själv kring min hälsa, bli starkare både fysiskt och psykiskt. Synd det inte övningen var i video format, eller så är det jag som är små seg i hjärnan just nu och inte förstår helt haha!
    Hoppas du får ett fantastisk nyår!

  4. Här hemma har snön fallit hela dagen till en enda blöt sörja. Så att ens ta mig ut på en promenad var inte ens aktuell. Nu ska det dessutom bli minusgrader här så det kommer skapas en isgata. Vår snöröjning är inte att hurra för.

Lämna ett svar