Motivation och inspiration

Prioriteringar

”Jag har inte tid”

Ett dygn har alltid 24 timmar och vi är nog många som tycker att vi inte har tid till det vi vill. Något som jag hör ofta är att man inte har tid att träna. Jag brukar säga att jag inte har tid att läsa romaner. Men om jag ska rannsaka mig själv en aning så har jag visst tid. Jag har exempelvis alltid tid att spela på mina mobilspel. Då borde jag rimligtvis också ha tid att läsa en kvart om dagen.

Jag tror inte på att man inte har tid till vissa saker. Jag tror mer att det handlar om vad man väljer att prioritera. Man kanske väljer att ha ett klanderfritt och välstädat hem istället för att ta den där kvarten till något annat. Ja, men då är det ju ett val man har gjort.

Ibland tänker jag att vi har för höga krav på vad vi vill hinna. Kanske att det är bättre med korta snuttar här och där. Som jag med min pilatesträning som jag aldrig tycker att jag har tid till eller som jag skrev ovan att läsa annat än studielitteratur.

Om jag ska önska mig något eller sätta upp någon form av mål/nyårslöfte för 2024 (som jag egentligen inte vill) så skulle det vara just det: att sänka kraven och göra saker och ting i korta snuttar. Att några minuter här och där är mer än nog. För min läsning och för min pilates. Jag tänker att några minuter har jag alltid.

Hur vill du prioritera din tid 2024?

Min blogg startades i mars 2007 som en vardagsblogg med mycket fokus på mode. För några år sedan började jag fokusera på träning och hälsa ur olika perspektiv. Min stora passion är pilates och min dröm är att ha en egen pilatesstudio. Men jag drömmer också om att plugga till sjuksköterska och det närmsta målet just nu är att plugga till specialistundersköterska inom intensivvård och akutsjukvård. Det ska jag ta tag i nästa höst. Häng med mig här på bloggen genom högt och lågt! Just nu är det mycket fokus på ren omvärldsspaning. Vad händer i vår värld egentligen och vad vill våra politiker? Du kan även följa mig på instagram: @hannafialotta och på Facebook: Hannas Pilates VÄLKOMMEN TILL MIG!

7 Comments on “Prioriteringar

 1. En före detta kollega brukade alltid säga ”det har jag inte hunnit med”. Nu jobbade han inte direkt ihjäl sig, men ändå. Tid är det enda man alltid har. Tid är gratis och den väntar bara på att nyttjas. Nu har du jobb, studier, barn, är domare och håller på med pilates. Så du hinner med en hel del tycker jag. Ja, också har du ju bloggen också.
  Hur man än indelar dagen så tycker jag att man förutom alla ”måsten” och kompromisser man måste ta dagligen, ska välja något roligt som ger en något.
  Jag är ingen planerare och prioriteringslistor gjorde jag faktiskt bara på jobbet. Prio #1 är som sagt att ha roligt oavsett vad man gör.

 2. Det tror jag med. Att det handlar om prioritering i sin vardag. Som du säger. En kvart med mobilen. Med den kvarten så kan du istället gå en promenad. Eller göra annat som behövs göras. Eller bara vila hjärnan. För den behöver med vila ibland.
  Att kombinera läsa & lyssna på bok är bra. För lyssnar du på bok så kan du göra saker medans du lyssnar. Både att du är aktiv & kulturell 😊 👍. När du läser så vilar du kroppen. Men hjärnan får jobba. Sen tror jag tv bromsar en åxå. Man kan göra mer lugna grejer på kvällen. Inte kolla tv. Så vi kan utnyttja alla dagens timmar om man vill.

  Ta hand om dig och va rädd om dig❣️🤗

 3. Helt klart har man tid med mer än man vill och tror. Man kan alltid välja bort något annat. För 15 min träningspass eller bokläsning kan man hinna med.

  Prioritera kan jag och man bli bättre på.

Lämna ett svar