Min vardag

Året 2023

Nyårsafton 2023 på söndag, var tog det här året vägen egentligen? Ja, det är nog en fråga som många ställer sig. Känns som det var nyss som jag var på IVA och hade min praktik men det är snart ett år sedan. Det är ett halvår sedan sommarsemestern men den känns också som att den var nyss….

Jag tänkte att du skulle få ta del av min års-sammanfattning redan idag. När jag tittar tillbaka över allt jag gjort så konstaterar jag att det är en hel del. Jag blir också väldigt glad över att jag har bloggen, så mycket som jag kommer ihåg tack vare bloggen. Det är fantastiskt att ha så mycket dokumenterat. Jag är tacksam över det!

Året i bilder:

Årets sammanfattning kommer precis som förra året börja med ett riktigt bildregn. Dock inte i kronologisk ordning. Det kommer bli en härlig blandning av allt som jag pysslat med under året.

 • året började med att jag hade praktik på IVA. Konstaterade att det är ett jobb som skulle passa mig som handen i handsken.
 • vi har besökt Stendörrens naturreservat.
 • andra praktikplatser har varit på akuten, kirurgen och så har jag fått vårda patienter med fullhudsbrännskador.
 • jag och Rickard har sjungit vid två tillfällen på hans jobb, nu före jul och så före sommaren.
 • Rickard har gått en specialistutbildning som undersköterska: äldrespecialist. Jag överraskade honom med en fest. Min mamma gjorde hemgjorda smörgåstårtor.
 • Idas rum fick sig en makeover i form av rosa väggar. Det blev jättefint!
 • vi åkte till Smögen där vi badade i havet och åkte båt ut till Käringön.
 • Sprungit fem lopp: Blodomloppet med jobbet, Victorialoppet på Öland, ett lopp i Söderköping, Norrköpings stadslopp (som säkert inte hette så men minns inte just nu) och Byrundan.
 • spelat glowgolf med familjen.
 • vi har besökt Ismanstorps fornborg och Solliden.
 • jag har fått testa att gipsa i skolan.
 • jag och Ida såg baletten Nötknäpparen.
 • fått träffa Oya Hanzén. Vi har följt varandra under flera år på i instagram.
 • firat födelsedagar, jag fyllde fyrtio i år.

Vad under 2023 har varit bra? Det har som helhet varit ett väldigt bra år även om jag just nu känner mig väldigt sliten och trött.

Vad har du känt varit problem och motstånd? Precis som förra året så skriver jag min fysiska kropp. Har haft så mycket problem med smärta och skador. Just nu när jag skriver det här inlägget så är jag smärtfri och jag har fått vara det under de senaste träningspassen.

Vad längtar du efter under 2024? Att bli klar med skolan och att få vara skadefri. Vill bli stark och snabb och få tillbaka min rörlighet då jag mår så mycket bättre då. Jag längtar efter att få komma hem från jobbet och inte behöva plugga utan få vara ledig. Det är min största målbild!

Bloggen: I min förra sammanfattning skrev jag att jag flyttat över till egen domän. Det är fortfarande det bästa jag gjort med bloggen. Min läseskara har sakta börjat byggas upp igen. En sak jag funderat över vad gäller andras bloggar är det här att byta bloggadress och portal hela tiden. Man hinner ju inte bygga upp något. Nej, jag tror på att stanna på ett ställe och låta det ta sin tid att få engagerade läsare. Hattande hit och dit kommer jag nog aldrig förstå mig på.

När jag nu är inne på bloggen måste jag såklart lista årets mest lästa inlägg. Som ohotad etta kommer:

Träning: Det här året har varit allt annat än ett bra träningsår. I våras kände jag mig stark och började bli snabbare. Men så fick jag en skada i min fot så då kunde jag inte springa. När den väl blivit bättre så fick jag istället ont i mina höfter. Vågar jag ens ställa upp några mål för 2024? Nej, jag tänker faktiskt låta bli så slipper jag bli besviken över att det inte går som jag tänkt mig.

Bilder från sommarens resa till Gotland:

Vi firade midsommar på Gotland. Vi åkte ut till Fårö, badade på Sudersand och så tog vi bilen till tofta strand och badade även där. Eftersom vi sett allt som vi varit intresserade av blev årets tripp fokus på bad och att bara ta det lugnt. Sen slutade vår resa lite trist eftersom bilen gick sönder sista kvällen. Det visade sig vara bränslepumpen som hade gått sönder. Vi fick tag på hyrbil i Nynäshamn och så fick vi ta med allt vi kunde och lämna det som inte fick plats i väskorna. Inga viktiga saker lämnades kvar såklart. Det var en intressant upplevelse att inte ta bilen över. HÄR kan du läsa mitt inlägg från vår midsommarafton på Fårö.

En av årets roligaste bilder:

Topp tre 2023

 • Alla utflykter med familjen.
 • Min och Rickards bröllopshelg på Gotland
 • Att få se hur Samuel blommar ut i sin nya stad.

Något som jag är stolt över: Jag är väldigt stolt över mina barn och hur de har utvecklats under året.

Min blogg startades i mars 2007 som en vardagsblogg med mycket fokus på mode. För några år sedan började jag fokusera på träning och hälsa ur olika perspektiv. Min stora passion är pilates och min dröm är att ha en egen pilatesstudio. Men jag drömmer också om att plugga till sjuksköterska och det närmsta målet just nu är att plugga till specialistundersköterska inom intensivvård och akutsjukvård. Det ska jag ta tag i nästa höst. Häng med mig här på bloggen genom högt och lågt! Just nu är det mycket fokus på ren omvärldsspaning. Vad händer i vår värld egentligen och vad vill våra politiker? Du kan även följa mig på instagram: @hannafialotta och på Facebook: Hannas Pilates VÄLKOMMEN TILL MIG!

12 Comments on “Året 2023

 1. Så många härliga bilder du bjuder på. Det har verkligen hänt mycket roligt och trevligt under 2023, och det har också varit mycket med dina studier. Förstår att du vill kunna komma hem från jobbet och vara ledig istället för att plugga. Så skönt att året som helhet blev väldigt bra trots skador och smärta, och att du i skrivande stund inte har ont. Det är tråkigt när det ena smärtsamma efter det andra dyker upp, men jag hoppas att 2024 blir ett bättre år för dig på träningsfronten.

 2. Alltid bra att sammanfatta året. Ja bloggen blir som en dagbok, och då man sammanfattar så ser man hur mycket man faktiskt gör. På måndag kommer min upp och är uppdelad i ett par inlägg. Önskar dig ett gott nytt år.

 3. Vilken härlig sammanfattning av året 2023. Den där bilden var ju så rolig, den som var en av de roligaste bilderna. Hoppas 2024 blir ett bättre tränings år för dig än vad 2023 blev. Kul att räkna upp de mest lästa inläggen.

 4. Du och Rickard är ett så himla fint par. Ni är verkligen gjorda för varandra. Härligt att se.
  Bildbomben uppskattas här och så kul att ni har hunnit med så mycket. Nu är det bara att satsa på 2024. Det blir nog bra det.’
  Älskar texten till fotbollsbilden – hahaha:-)

 5. Ett härligt år att tillbaka på man väl säga tycker jag. Mycket har hänt och mycket positivt. Perfekt med så många bilder till. Att vara stolt över sina barn är viktigt att vara så det ska man.

  Önskar en god fredagskväll!

Lämna ett svar