Pilates

Pilates varje dag?

Jag la ut här på bloggen att jag vill träna pilates varje dag och fick några kommentarer om man verkligen kan det och att man även måste vila. Jag har den provocerande tanken att generellt vilas det nog lite för mycket. Vi behöver någon form av fysisk aktivitet varje dag för att må bra. I mångt och mycket handlar det om att lyssna på kroppen. Eftersom jag nu varit fysiskt aktiv i så många år så vet jag precis hur min kropp reagerar när jag blir för stillasittande. Jag mår riktigt dåligt av att inte röra på mig. Allt handlar om balans och vilken nivå man väljer att lägga sig på. Man kan t ex inte köra tung styrka varje dag men man kan varva lätt och tung styrka och man kan bryta av med annan rörelseträning.

Kan man träna pilates varje dag då? Mitt svar är såklart ja. Varför skulle man inte kunna göra det? Det jag tänker på är att varva mellan lite tuffare pass, pass som mest fokuserar på rörlighet och den viktigaste aspekten tid. När jag kör varje dag på det här viset blir majoriteten korta pass. Det skulle såklart inte funka att träna en timme varje dag. När jag bara ska träna några minuter väljer jag ut en fokuspunkt. Se nedan:

  • Rörlighet för ryggen: rotationer, framåt/bakåtböjningar och sidoböjningar
  • Rörlighet framsida och baksida lår
  • Mina favvoövningar
  • Ett pass kan vara exempelvis footwork. Det är ett gäng benböj kan man säga på olika sätt. Jag gör övningarna ståendes men ursprungligen görs de på pilatesapparaterna reformer, cadillac och wunda chair.

Min blogg startades i mars 2007 som en vardagsblogg med mycket fokus på mode. För några år sedan började jag fokusera på träning och hälsa ur olika perspektiv. Min stora passion är pilates och min dröm är att ha en egen pilatesstudio. Men jag drömmer också om att plugga till sjuksköterska och det närmsta målet just nu är att plugga till specialistundersköterska inom intensivvård och akutsjukvård. Det ska jag ta tag i nästa höst. Häng med mig här på bloggen genom högt och lågt! Just nu är det mycket fokus på ren omvärldsspaning. Vad händer i vår värld egentligen och vad vill våra politiker? Du kan även följa mig på instagram: @hannafialotta och på Facebook: Hannas Pilates VÄLKOMMEN TILL MIG!

2 Comments on “Pilates varje dag?

Lämna ett svar