Min vardag

Svansjön och nervös start på veckan

I morse när jag kom till jobbet kändes det nästan lite som att jag skulle behöva introduktion igen. Jag var samordnare idag och kände mig så nervös eftersom det var ett tag sedan sist jag var i den rollen. Men det gick bra och om jag glömt något får jag ta det imorgon istället.

Igår kväll var jag och Ida på balett i Norrköping. Tycker att konserthallen ligger så fint med allt vatten runt omkring. Jag passade på att klä upp mig och sminka mig lite. Bäst att ta alla tillfällen jag kan. Kuvertväskan från By Marlene Birger passade perfekt till att mobiltelefon, bilnyckel och lite proviant till Ida om hon skulle bli hungrig. Tänkte att pausmat med löjrom på inte är något för Ida……

Handling
Historien om den förhäxade svanprinsessan som bara kan befrias från den ondskefulle trollkarlens trolldom genom äkta kärlek. Prins Siegfried förväntas gifta sig med en passande flicka för att föra sin dynasti vidare. Han förälskar sig inte i någon av de flickor som skulle vara ett bra parti, utan i en främmande flicka, Odette, som förtrollar honom med sin skönhet. Siegfried svär Odette evig kärlek. Den förbannelse som vilar över Odette, gör att hon bara kan ta mänsklig form under några timmar varje natt. Den ondskefulle trollkarlen ser sin chans, han låter sin egen dotter gå på fest på slottet i Odettes skepnad för att lura prinsen. Planen lyckas och den förblindade prinsen bryter, utan att veta det, sitt trohetslöfte. När det går upp för Siegfried att han blivit lurad, bönfaller han Odette att förlåta honom, och det gör hon.

Såg inget om fotoförbud så i slutet tog jag tre bilder. Det var en fantastiskt fin föreställning och när jag kom hem från jobbet nu så kom Ida och sa att hon vill se Svansjön igen. Får hålla utkik om de kommer till våra krokar igen framöver men det lär nog dröja ett tag. Det var väl värt varje krona faktiskt. Så kul att ha insupit lite kultur.

Min blogg startades i mars 2007 som en vardagsblogg med mycket fokus på mode. För några år sedan började jag fokusera på träning och hälsa ur olika perspektiv. Min stora passion är pilates och min dröm är att ha en egen pilatesstudio. Men jag drömmer också om att plugga till sjuksköterska och det närmsta målet just nu är att plugga till specialistundersköterska inom intensivvård och akutsjukvård. Det ska jag ta tag i nästa höst. Häng med mig här på bloggen genom högt och lågt! Just nu är det mycket fokus på ren omvärldsspaning. Vad händer i vår värld egentligen och vad vill våra politiker? Du kan även följa mig på instagram: @hannafialotta och på Facebook: Hannas Pilates VÄLKOMMEN TILL MIG!

12 Comments on “Svansjön och nervös start på veckan

  1. Alltid kul att ta chansen och piffa upp sig lite om man ska på galej.
    Så roligt att det var en bra föreställning och att Ida vill se den igen.
    Carin

  2. Vilken mysig kväll du och ida hade. Det låter som en rolig föreställning och handlingen är intressant. Hoppas ni kan se den igen någon gång, då Ida verkligen tyckte om den. 🙂

  3. Så roligt att både du och Ida tyckte det var bra. Smart att du tog med lite proviant till henne då jag tror löjrom är inte det barn direkt tycker om. Håller med dig om att det är väldigt vackert där det ligger. Det är väldigt bra att du känner att det var värt varenda krona och hoppas den kommer till er igen så ni kan se den.

  4. Alltid kul med lite kultur. Vad bra att hon tyckte om det. Ska försöka ta med mina barnbarn på sådana här saker också. Deras mammor gillar det inte lika mycket som jag gör.

Lämna ett svar