Min vardag

Träningstankar

Jag har både måndags- och vårkänsla idag. Skum känsla måste jag säga. Är ju bara helfel både och…. När jag började skriva på det här inlägget satt jag utanför danssalen, Ida var på balett. Idag var den ordinarie läraren frånvarande så det är var en vikarie. Under uppvärmningen så funderade jag över om det skulle bli någon balett för tjejerna men jodå. De har allt fått dansa. Nu är jag hemma igen och ska tag i mina studier en stund. Men först vill jag skriva några rader om träningstankar som jag fick på vägen hem.

Nu börjar det bli ljust tidigare på morgnarna och det är ljust när jag åker hem från jobbet. Så jag funderar på att börja cykla igen. Det är ett bra sätt att få in både vardagsmotion och träning på samma gång. Jag har blivit lite inspirerad av min kollega som cyklat mer eller mindre hela vintern. Tänker iallafall det här (som inte på något sätt är skrivet i sten):

  • Cykling till och från jobbet. Dock inte matchdagar eller när det blåser hårda vindar.
  • Löpning får jag under mina matcher.
  • Styrka och explosivitet en gång i veckan.
  • Pilates två gånger i veckan iallafall så länge jag har mitt pilateskort hos Linnea och min kurs i Mjölby. Sen brukar det bli lite svårare med disciplinen. I år är det 17 år sedan jag stötte på pilates första gången. Tänk om jag hade haft lite disciplin under alla dessa år, då hade min fysiska status varit något helt annat i styrka och rörlighet. Jaja, inget att hänga läpp över nu.

Min blogg startades i mars 2007 som en vardagsblogg med mycket fokus på mode. För några år sedan började jag fokusera på träning och hälsa ur olika perspektiv. Min stora passion är pilates och min dröm är att ha en egen pilatesstudio. Men jag drömmer också om att plugga till sjuksköterska och det närmsta målet just nu är att plugga till specialistundersköterska inom intensivvård och akutsjukvård. Det ska jag ta tag i nästa höst. Häng med mig här på bloggen genom högt och lågt! Just nu är det mycket fokus på ren omvärldsspaning. Vad händer i vår värld egentligen och vad vill våra politiker? Du kan även följa mig på instagram: @hannafialotta och på Facebook: Hannas Pilates VÄLKOMMEN TILL MIG!

2 Comments on “Träningstankar

  1. Vardagsmotionen är väl egentligen det viktigaste. Typ cykla till jobbet om man har möjlighet. Förr var jag duktigare, men någonstans sackar det efter. Visst att stegen inte säger allt, men det blir en fingervisning om hur mycket man rört på sig på en dag i alla fall

Lämna ett svar