Min vardag

”Hon är värdelös”

”Hon är värdelös”

Dessa ord ringer titt som tätt i mina öron fast det var ett par år sedan. I det här fallet var det inte riktat mot mig men tanken etsade sig fast. Om man säger så om en person till mig hur mycket struntprat pratas det då bakom ryggen på mig? Jag är definitivt inte perfekt, ibland hoppar det grodor från min mun också. Men jag försöker tänka, kan jag säga det här direkt till den person det gäller. Kommer jag fram till att ja, det kan jag, då är det inte skitsnack. Säger jag däremot något som jag känner att jag vill dölja och inte kan stå för. Ja då är det definitivt en varningsklocka.

Mycket tankar kring struntprat om andra nu men det är på förekommen anledning. För en vecka sedan fick jag höra något som någon sagt om mig. Och jag borde inte lägga energi på det men jag blev så fruktansvärt ledsen och besviken. Har alltid sagt att jag inte är långsint men jag vette katten alltså om det fortfarande stämmer. Inte i vissa fall kanske och absolut inte i det här fallet.

Kanske för att det i det här fallet ändå är kritik mot min person, ”du ska inte tro att du är något”. Jantelagen i sitt esse…. Kanske för att min självkänsla redan är i botten. Eller kanske för att jag är inne i en dålig period i mitt sätt att tänka om mig själv. Snart är jag snäll igen, behöver bara grubbla och älta en aning innan jag börjar klättra upp ur mitt hål av dåliga tankar igen.

Min blogg startades i mars 2007 som en vardagsblogg med mycket fokus på mode. För några år sedan började jag fokusera på träning och hälsa ur olika perspektiv. Min stora passion är pilates och min dröm är att ha en egen pilatesstudio. Men jag drömmer också om att plugga till sjuksköterska och det närmsta målet just nu är att plugga till specialistundersköterska inom intensivvård och akutsjukvård. Det ska jag ta tag i nästa höst. Häng med mig här på bloggen genom högt och lågt! Just nu är det mycket fokus på ren omvärldsspaning. Vad händer i vår värld egentligen och vad vill våra politiker? Du kan även följa mig på instagram: @hannafialotta och på Facebook: Hannas Pilates VÄLKOMMEN TILL MIG!

15 Comments on “”Hon är värdelös”

 1. Pingback: Dagens planering
 2. Tänk så här. alla säger vi en massa dumheter som vi egentligen inte menar ibland. I allmänhet är elakt förtal bara ett hjärtlöst tidsfördriv och betyder ingenting. Grupprocesser är vidriga ibland och en grupp med dålig sammanhållning söker fiender att baktala för att inte explodera i kaos. Det enda du kan vara säker på är att du är bättre än de säger och säkert finns många där som vet att du är en bra person, de vågar bara inte stå emot grupptrycket.

  1. Ja så är det. Ibland hoppar det ju grodor från min mun också. Ingen är perfekt. Det enda man kan göra är att tänka efter före man säger något.

 3. Bra tänk du har 👍. Det är fruktansvärt att höra såna ord & läsa såna ord ”du är värdelös”.
  Man tar i mot saker hårdare när man har dålig dag. Då får man andas & ta tag i det när man mår bättre. För då får man andra tankar. Man borde tänka så. Men det gör inte äns jag när jag hör något dåligt om mig & jag har dålig dag 🙂. Behöver bli bättre på det.
  StyrkeKramar till dig💪❣️🤗🤗. Det är inte ett dåligt liv. Bara en dålig dag ❤️

  Ta hand om dig och va rädd om dig❣️🤗

 4. Så trist, men oftast säger det mer om den som uttalar dumma saker än den man pratar om.

 5. De som inte kan säga vad de tycker direkt till personen är väl i alla fall fegisar. I alla fall i mina ögon sett.
  Men detta går nog aldrig att komma ifrån, tyvärr. Men det gör ont när man får höra saker om en bakvägen.
  Carin

 6. Hej Hanna,
  Att prata illa om folk bakom ryggen är så fult och har i 99% av fallen inte med den personen att göra utan har helt och hållet med personen som snackar skit att göra. Jag tänker också som dig. Om någon pratar illa om någon som inte är närvarande, vad säger de om mig när inte jag är där? Men jag bryr mig mindre och mindre. Vet ju att vad andra tycker om mig har inte jag med att att göra, och sällan har det ens med mig att göra utan det har med skitsnackaren att göra. Folk är ibland bittra, osäkra, har dålig självkänsla, lider av avundsjuka och allt detta gör att de inners inne inte mår bra och då blir de elaka. Ingen ursäkt men en förklaring. För om man tänker efter, ingen som är lycklig, tacksam och nöjd går runt och är elak.

  Sedan är det ju även så att vi kan höra positiva saker om oss själva av 18 personer och negativa saker av 2 personer, och då tenderar vi att lägga alla känslor och fokus på de där två som inte gillar oss. Istället borde vi lägga fokus på vad de andra 18 tycker.

  Jag har till och med gått så långt nu att jag säger åt folk på stående fot om de talar illa om någon på ett opassande sätt. Det där får du ta med henne direkt, kan jag säga. Visa direkt att det inte är OK att snacka skit och speciellt inte på en arbetsplats.

  Kom ihåg att om någon pratar illa om dig så har det inget med dig att göra, utan är en direkt reflektion av den personen själv. Jag undrar också varför någon annan berättade för dig vad en annan person hade sagt om dig? Vad finns det för motiv till det? För personen som berättade för dig måste ha vetat att du skulle ta illa upp.

  Jag håller mig borta från folk som skvallrar och från folk som snackar skit. Det tar för mycket energi. Det finns så många andra ljusa själar att omge sig med. Tänk så! Pepp!

  Varm kram

  Anneli

  P.s. Tusen tack för alla dina fina och kloka kommentarer hos mig. Jag uppskattar dem enormt.

  1. Stort tack för din engagerade kommentar. Det värmde mitt hjärta. Jag håller verkligen med dig. Det är svårt att inte ta åt sig när andra pratar strunt. Och det är svårt att inte dras med. Men jag har bestämt mig för att jag inte vill delta i struntprat mer.

   Kram

Lämna ett svar