Min vardag - Träning - Träningstips

Fyra övningar för rumpan

Tror du jag kom upp ur sängen i morse för att cykla till jobbet? Jo då, utan problem faktiskt. Men jag kan ha blivit hjälpt av att kag två dagar i rad kommit i säng tidigt, somnat innan nio. Enligt termometern skulle det vara nästan fem minus så jag drog på mig tre par brallor, dubbla strumpor och tre långärmade tröjor utöver träningsjackan. Jag ville inte ha min stora dunjacka på mig när jag ska cykla för jag har inget bra ställe att hänga jackan. På mitt gamla jobb fanns det torkskåp och det hade ju inte varit dumt med samma möjligheter här. Men man kan inte få allt. Iallafall, tillbaka till dagens cykeltur,26 kilometer tur och retur. Konstaterade att jag som fotbollsdomare har bra springkondition men cykelkondition not so much. Eller så berodde det på att bakdäcket var halvfullt med luft. Men det märkte jag först hemma….. Note-to-self är att inför ny cykelsäsong, kolla luften i däcken……

Så nu tänkte jag fortsätta på träningstema genom att tipsa om fyra övningar som jag gjorde häromdagen. Det är riktigt bra övningar där du på ett relativt enkelt sätt får både styrka och balans.

Några tips:

  • Aktiva magmuskler
  • Var noga med att aktivera rumpans muskler.
  • Om det inte känns något så är inte rumpmusklerna påkopplade.
  • Händerna under axlarna, knäna i linje med höfterna
  • När du tänker att ditt ben är rakt. Sträck det mer.

Min blogg startades i mars 2007 som en vardagsblogg med mycket fokus på mode. För några år sedan började jag fokusera på träning och hälsa ur olika perspektiv. Min stora passion är pilates och min dröm är att ha en egen pilatesstudio. Men jag drömmer också om att plugga till sjuksköterska och det närmsta målet just nu är att plugga till specialistundersköterska inom intensivvård och akutsjukvård. Det ska jag ta tag i nästa höst. Häng med mig här på bloggen genom högt och lågt! Just nu är det mycket fokus på ren omvärldsspaning. Vad händer i vår värld egentligen och vad vill våra politiker? Du kan även följa mig på instagram: @hannafialotta och på Facebook: Hannas Pilates VÄLKOMMEN TILL MIG!

4 Comments on “Fyra övningar för rumpan

  1. Wow va duktigt att cykla så mkt. Och när det är kallt dessutom! Kul att du visar hur du gör dina övningar 🙂

  2. Bra att du kom upp så du kunde cykla till jobbet. Tror det där att glömma att kolla hur mycket luft det finns i hjulen kan vara lätt att glömma. Övningarna ser bra ut men får testa dem när jag blivit frisk från förkylningen jag lyckats få. Tycker det är så roligt att du visar hur övningarna ser ut.

    1. Ja det är alldeles för lätt att missa däcken. Särskilt när det var länge sedan som jag cyklade. Tror jag gjorde samma sak förra året. Uppenbarligen så lär jag mig inte av mina egna misstag.

Lämna ett svar