Fotboll

Tankar från en fotbollsmatch

Mitt förra inlägg ljög en aning, nästa gång jag ändrar dag på ett tidsinställt inlägg måste jag se att till att detaljerna stämmer. Jag har inte varit på jobbet på dagen och jag har heller inte haft arbetskläder på mig. Däremot så har jag varit ute och dömt fotboll, årets första. Senaste matchen jag hade var i slutet på september. Det var en pojkar 15 match och det var inte min bästa match sett till löpningen. Idag hade jag en tränings match mellan två damlag.

Tankar innan:
Hur kommer formen vara? Kommer jag ihåg hur man dömer fotboll? Att kunna döma fotboll är nämligen en färskvara. Vissa saker sitter såklart i ryggmärgen men man behöver matcher för att hålla domartänket igång.

Kommer jag ihåg hur man dömer fotboll? Att döma fotboll är nämligen en färskvara. Sen sitter vissa saker i ryggmärgen men just själva matchtänket behöver man döma matcher för att behålla.

Innan jag gick ut för uppvärmning körde jag en liten prestretch i omkädningsrummet. Väl ute på plan konstaterade jag att jag hade behövt min lila domartröja som beställdes igår men som såklart inte har hunnit komma. Det ena laget var gult och blått (tänk det svenska landslaget i fotboll) och det andra laget hade röda tröjor med svarta ränder på framsidan. Tröjorna jag har är blå, röd, gul och svart. Konstaterade efter en stund funderande att den nog passade bäst med min blåa tröja.

Matchen gick som helhet väldigt bra, satte dock nivån lite för lågt och blåste stans billigaste frispark som första frispark….. Jag jobbade med mina offensiva placeringar och att försöka vara ett steg före i tanken. I andra halvlek fick jag jobba mer med fokus. Det brukar alltid ta en stund i andra halvlek innan huvudet ”kommer tillbaka”. Jag är nöjd, det var roligt att komma igång med dömandet igen.

Min blogg startades i mars 2007 som en vardagsblogg med mycket fokus på mode. För några år sedan började jag fokusera på träning och hälsa ur olika perspektiv. Min stora passion är pilates och min dröm är att ha en egen pilatesstudio. Men jag drömmer också om att plugga till sjuksköterska och det närmsta målet just nu är att plugga till specialistundersköterska inom intensivvård och akutsjukvård. Det ska jag ta tag i nästa höst. Häng med mig här på bloggen genom högt och lågt! Just nu är det mycket fokus på ren omvärldsspaning. Vad händer i vår värld egentligen och vad vill våra politiker? Du kan även följa mig på instagram: @hannafialotta och på Facebook: Hannas Pilates VÄLKOMMEN TILL MIG!

4 Comments on “Tankar från en fotbollsmatch

 1. Japp, det där ÄR ett BP-inlägg. Så snygg du är i din domare-outfit – också:-)
  Det är ju så med det mesta man kan – man måste praktisera annars glömmer man. Det spelar ingen roll om det är en match för en domare eller ett språk. Båda är färskvaror:-)
  Är glad att du är nöjd med din insats och jag hoppas att du från och med nu vill döma matcher regelbundet. Vad är skillnad mellan att vara domare i en dammatch kontra en herr-/pojkmatch. Det kanske finns inga skillnader förutom löphastigheten då. För jag gissar att killar i Div 5 ändå springer fortare än tjejer i Div. 2, eller?
  Visst dömer du som ”högst” herrlag i Div 5. Vilka damlag får du döma?

  1. Ja, det går betydligt snabbare men sen är det fler tuffa situationer i herrfotboll även om tjejer också kan spela tufft. Killar kör med mer ”rena” regelbrott också jämfört med tjejer. Tjejer kan tacklas korrekt samtidigt som de gör något annat. Tycker tjejer gör mer tjuvnyp bakom ryggen också jämfört med killar. Men det beror också såklart från match till match. Vissa lag vet man redan innan man kommer till arenan att det kommer bli tufft spel och mycket snack på plan.

   Jag dömer inte herrar division fem längre. Jag misslyckades med ett löptest och efter det har jag inte fått chansen igen tyvärr. Nu är jag för gammal. Det som jag dömer just nu är damer div 3 och herrar division 6 och allt under.

Lämna ett svar