Söndagslistan

Söndagslistan vecka 9

Känsla: Mycket oro efter regionens besked om varsel. (Fast jag försöker låta bli att oroa mig). Det har även gått upp för mig på ett helt annat sätt att jag faktiskt är klar med skolan om lite mer än två månader. Galet hur fort de här två åren har gått men det är ett helt eget inlägg.

Något som gjorde mig arg: Mitt i regionens sparpaket ska det anställas en ny HR-direktör. Hur många direktörer behövs det egentligen och nästa fråga är hur många undersköterskor man kan få för en direktör. Den nya direktören ska jobba med att utveckla vården i den stora förändring som nu ska genomföras. Det gör mig upprörd och arg. Man har inte råd med vårdpersonal men fler direktörer på regionkontoret är visst en rimlig prioritering.

Bloggrelaterat: Det kostar på att ha en blogg på egen domän med stort utrymme. I veckan var det dags att förnya mitt utrymme och nätta 2700 gick det på. Du som bloggar på egen domän, vilket företag har du? Jag har kollat runt lite och tror ändå att jag har den billigaste avgiften för själva domännamnet. Det som kostar mest är alltså utrymmet.

Träning: Det går bra med min träning….. Den här veckan har jag lufsat ett pass och sprungit på fotbollsplan under gårdagens match. Veckan som kommer har jag en föreläsning med skolan och så ett simuleringstillfälle på akuten. Torsdag och fredag har jag administration på jobbet så känns som en bra vecka att få till bra träningspass.

Veckans skärmdump: Här tror bebisen att den ska kunna gosa med katten men det bor visst en liten Ninja i den där katten….

Köp: Jag har beställt en lila domartröja. Den blir perfekt att använda nästa helg när jag har nästa match.

Mina positiva från veckan:

 • Jag har hittat mer material till mitt examensarbete.
 • Skickat in del två på mitt arbete. Nu hoppas jag på snabb återkoppling.
 • Kul att få vara igång med fotbollsdömandet igen.
 • Jag hade ont i kroppen efter matchen igår men idag så känns kroppen helt okej.

Bilder från veckan: Jag har knappt fotat något den här veckan. De bilder som jag har tagit är dessa nedan.

 • Jag med en föreläsning till jobbet.
 • Det var grått och dimmigt under min match igår.
 • En selfie från mitt soffhörn
 • Stretchen som jag gjorde innan matchen igår.

Min blogg startades i mars 2007 som en vardagsblogg med mycket fokus på mode. För några år sedan började jag fokusera på träning och hälsa ur olika perspektiv. Min stora passion är pilates och min dröm är att ha en egen pilatesstudio. Men jag drömmer också om att plugga till sjuksköterska och det närmsta målet just nu är att plugga till specialistundersköterska inom intensivvård och akutsjukvård. Det ska jag ta tag i nästa höst. Häng med mig här på bloggen genom högt och lågt! Just nu är det mycket fokus på ren omvärldsspaning. Vad händer i vår värld egentligen och vad vill våra politiker? Du kan även följa mig på instagram: @hannafialotta och på Facebook: Hannas Pilates VÄLKOMMEN TILL MIG!

14 Comments on “Söndagslistan vecka 9

 1. Det verkar som om alla som är ansvariga för nyanställningar i alla branscher kör med samma taktik; Ut med dom som jobbar och gör nåt vettigt och in med dom som bara vänder papper… hemskt!
  KRAM-Susie

 2. Usch, den där jobb-oron vill man helst vara utan. Det är svårt att förstå alla politiska drag men jag kan i och för sig förstå att man behöver en HR-chef och jag antar att det handlar om att ersätta en tidigare, eller? Vore konstigt om regionen inte haft en sådan position redan innan.
  En fråga, får du bestämma färg på domartröjan själv eller finns det regler för sådant? Frågar eftersom jag är totalt icke-insatt, trots en fotbollsspelande son 🙂

  1. Tycker det vore konstigt om en sådan stor organisation som Region Östergötland inte haft en innan. Oavsett så rimmar det illa att anställa en direktör när det ska sparas pengar och vårdfolk inom olika områden kommer få gå.

   Nej, jag får inte välja själv egentligen men eftersom jag inte dömer i team kan jag välja själv. För den som går som assisterande också ska man ha samma tröjor och färgerna är rött, blå, gul och svart.

 3. Verkligen ofattbart att det behövs såå mycket administrativ personal … när de som verkligen behövs är du och alla andra som vårdar! Tror inte du behöver oroa dig … du har både erfarenhet och kunskap och kommer alltid att vara eftertraktad!
  Lila domartröja … snyggt!
  Jag har inte egen domän, men har ett betalt abonnemang på WP för att slippa reklam och det kostar mig 3€ per månad.

 4. Jag har aldrig varit orolig för vår vård och omsorg tidigare, men jag börjar bli. Vården går på knäna och du har tur om du får den vården du har rätt till. Ingen kommer ju utbilda sig till undersköterskor, och ingen vill ” torka skit” efter 3 år på högskola. Nu vet även jag att vi gör så mycket mer än det, men det är ju det folk tror. Hos oss är merparten outbildad. Kompetent personal med lång erfarenhet säger upp sig, och det på grund av de dåliga arbetsvillkoren. Vart är vårt fackförbund?

  1. Jag är också orolig. Om det fortsätter så här, kommer det finnas någon offentligt finansierad vård om säg 10 år. Det kräver så mycket kunskap att ta hand om människor. Det är synd om all den kompetens går förlorad på grund av att politiker inte fattar vad som händer när man inte låter vården kosta.

 5. Jag förstår inte hur ansvariga tänker. Det går inte att skära ner på personalen utan det borde vara precis tvärtom. Administrationen däremot verkar få kosta hur mycket som helst vilket jag finner mycket märkligt.

  Jag kör med WordPress gratisvariant och det duger gott, i alla fall i dagsläget.

  1. Visst är det märkligt, men om jag förstod saken rätt så har de även varslat personer på regionkontoret. Men då blir det ännu konstigare att samtidigt anställa en HR-direktör.0

 6. Instämmer helt här i BP:s tankar. De som ska ägna sig åt skrivbordsprodukter är ju inte det vården har mest behov av. Absolut inte. Och vem ska göra jobbet om det inte finns personal ”på golvet”.
  Tror inte du behöver vara orolig för jobbsituationen med den erfarenhet och kompetens du har. Men jag förstår att den finns.
  Jag har haft ”One.com” till min WP blogg och har betalat ca. 1100 kr/år- Man kan välja hur stort utrymme en vill ha , men jag har haft så det räckt till. Har ju haft många bilder i mina inlägg. Har dock minskat dem när jag publicerat och varje bild har varit mellan ca. 200 och 800 k. Men på en blogg fungerar det bra. Har också fått väldigt bra support vid frågor. Och det bästa är ju också att med egen domän så slipper en reklam.
  Önskar dig en bra vecka.

  1. Nej visst är det så, men det behövs visst personer som ska utveckla vården till det bättre. Jag kollade på one.com men tyckte det var så dyrt. Eller så hade jag otur när jag tänkte och tänkte månadsvis och inte årsvis…

 7. Blir lika arg som du när jag läser att man satsar på administration istället för på vårdpersonal. Löjligt dumt gjort. Frågan om regionledningen kommer på hur korkat beslutet är, men tyvärr tror jag inte det.
  Jättekul att du snart är klar med din utbildning. Med din erfarenhet och kunskap i bagaget får du jobb precis överallt. Absolut ingen anledning till oro.
  Har ingen egen domän. Använder blogspot/blogget och är hur nöjd som helst med plattformen som är gratis och så himla lätt att använda. Min IQ klarar nämligen inte av WordPress och liknande program…

  1. Nej jag tror inte heller det men jag hoppas på skarpa protester. Jag hoppas också på att min kompetens kommer vara eftertraktad. Visst är det lite krångligt med wordpress. Har haft det i två år nu och har fortfarande inte koll på allt.

Lämna ett svar