Gotland 2024

Tofta, Ekstakusten och Djupvik

Efter en tidig lunch så åkte vi till Tofta strand för bad och lek. Planen var att ändå stanna där några timmar men vinden var isande kall. Eftersom luften var ganska kall så var det varmare att vara i vattnet. Vi badade allihopa men det räckte med att vara i en rejäl stund en gång, sedan var vi rejält nedkylda. Ett av barnen hade blå läppar och huden var alldeles knottrig. Planen var då att åka vidare till en annan strand men väl i bilen var det ingen som ville åka vidare för mer bad. Så vi åkte tillbaka till lägenheten och hängde där en stund. Efter ett mellanmål åkte vi till en för oss ny plats: Ekstakusten. Ekstakusten ligger någon mil från Klintehamn och är en kustlinje där man kan stanna längs med vägen. Vad vi kunde se fanns det ingen utmärkt vandringsled.

Tydligen är det också ett populärt tillhåll för havsörnar. Det satt några fåglar ganska långt ut på stenarna i vattnet men vi var för långt bort för att kunna se vilka fåglar det var. Däremot så var det ett par som hade med sig en riktigt bra kamera med rena monsterobjektivet.

Därifrån har man fri sikt ut mot Karlsöarna. 2017 tog vi båten ut till Stora Karlsö och hade några härliga timmar där. Jag tog med mig systemkameran och har en hel del bilder men det går såklart inte att bjuda på alla. Du får se ett litet axplock.

Efter besöket vid Ekstakusten så åkte vi till Djupviken. Egentligen tillbaka eftersom Ekstakusten ligger efter Djupvik geografiskt. Vi satte oss och tog en varsin glass, njöt av vyerna och gick sedan en kort promenad längs med kustlinjen.

Min blogg startades i mars 2007 som en vardagsblogg med mycket fokus på mode. För några år sedan började jag fokusera på träning och hälsa ur olika perspektiv. Min stora passion är pilates och min dröm är att ha en egen pilatesstudio. Men jag drömmer också om att plugga till sjuksköterska och det närmsta målet just nu är att plugga till specialistundersköterska inom intensivvård och akutsjukvård. Det ska jag ta tag i nästa höst. Häng med mig här på bloggen genom högt och lågt! Just nu är det mycket fokus på ren omvärldsspaning. Vad händer i vår värld egentligen och vad vill våra politiker? Du kan även följa mig på instagram: @hannafialotta och på Facebook: Hannas Pilates VÄLKOMMEN TILL MIG!

8 Comments on “Tofta, Ekstakusten och Djupvik

 1. Som sagt, modigt att bada i det kalla vattnet! Jättefina bilder! Önskar dig och familjen en glad midsommar!

 2. Vi fick en snap-chatt hälsning från frugans dotter och barnbarn i veckan. Lite kallt i vattnet utanför Visby, men barn är som de är. Bad, medan mamma stod vid strandkanten och filmade.
  För tre veckor sedan tog jag årets första dopp. 21° mättes vattentemperaturen till. Igår läste jag i tidningen att samma badplats hade en vattentemperatur på 13,5° Det gäller att vindarna ligger på rätt.
  Trevlig midsommar däröver.

  1. Burr, låter riktigt kallt. Men det slog mig nu att när vi badade på Sudersand förra året så var det just 13 grader i vattnet. Gick verkligen inte att vara i särskilt länge.

 3. Låter som en härlig dag på Gotland med undantag för att leka viking och att bada i Östersjön – burr, burr;-)
  Du är en fantastiskt duktig fotograf och har fångat ”det sevärda” helt perfekt. Bra jobbat där!!!
  Vet inte om du kollat EM? Troligen inte matcherna under dagen. Men vad tyckte du om domaren i matchen Spanien-Italien? Personligen tycker jag att han gick på varenda filmning av båda lagen och blåste av spelet för ofta. Sedan hade han ju sina kontroverser med spelarna från båda lagen som bland annat resulterade i ett gult kort för Spaniens Rodri, som nu är avstängd i nästa match. Ett rätt dömt kort efter de ny reglerna.

  PS. Du har verkligen fått mig att se botbollmatcher i ett helt annat ljus:9 Såg till om du tröttnar bara;-)

  1. Nej jag tröttnar inte. Tycker det är kul att få diskutera domarinsatser även i bloggvärlden. Dock har jag inte sett alla matcher. En del för att jag varit ute på vift och andra har jag missat för att jag har varit för trött där på kvällskvisten.

Lämna ett svar