Min vardag

Vårkänslor

Jag har sådana vårkänslor idag. Solen skiner, det är barmark och några plusgrader. Lite jobbigt att känna så när det är februari. Det kan ju lika gärna vända och bli snöigt och kallt igen. För barnens skull önskar jag faktiskt lite snö ändå. Men inte just idag för idag vill jag njuta av att solen skiner.

Idag har jag gjort mitt sista praktikpass på IVA. Jag är nöjd med min praktik faktiskt. Jag har fått prova på en massa spännande grejer och varit med om vård som inte jag inte har erfarenhet av sedan innan. Kommer kännas jättekonstigt att komma tillbaka till min avdelning och ha hand om en hel avdelning (kommer jobba natt tre nätter) och framöver ett vårdlag med fem patienter igen. På IVA har man en patient som man har huvudansvar för och sedan hjälps man åt på salen. Men det ska bli kul också att få träffa mina kollegor igen.

Min blogg startades i mars 2007 som en vardagsblogg med mycket fokus på mode. För några år sedan började jag fokusera på träning och hälsa ur olika perspektiv. Min stora passion är pilates och min dröm är att ha en egen pilatesstudio. Men jag drömmer också om att plugga till sjuksköterska och det närmsta målet just nu är att plugga till specialistundersköterska inom intensivvård och akutsjukvård. Det ska jag ta tag i nästa höst. Häng med mig här på bloggen genom högt och lågt! Just nu är det mycket fokus på ren omvärldsspaning. Vad händer i vår värld egentligen och vad vill våra politiker? Du kan även följa mig på instagram: @hannafialotta och på Facebook: Hannas Pilates VÄLKOMMEN TILL MIG!

16 Comments on “Vårkänslor

 1. Ja håller med. Vill oxå ha lite mer vår kånslor. Va kul att du fått lära dej mer via praktiken men förstår oxå att det måste vart skönt o träffa sina kollegor igen.

 2. Det är verkligen härligt med lite vårkänslor och sol, samtidigt så tycker jag att det har varit tråkigt att det aldrig blev en riktig vinter. Hade velat ha fler snöiga dagar, speciellt när man är ledig och har tid att vara mer ute och t.ex. åka skidor 🙂

 3. Härligt med vårkänslor. Men som du säger. Lite tidigt. Ja, för barnen kan det gärna va snö. Så dem har att göra.

  Vad bra att är nöjd med praktiken & att du känner att du har fått prova på massa olika saker 🩺😊. Förstår att det känns vemodigt att lämna dem på IVA. Men roligt att träffa dina gamla kollegor.

  Ta hand om dig och va rädd om dig❣️🤗

 4. Jag förstår känslan precis. Jag vet att det kommer komma minsta två bakslag till innan mars är slut, ändå kan jag inte hjälpa känna de där vårkänslorna vid minsta solljus och plusgrader.

  Kul att du är nöjd med praktiken! Kan tänka mig att det är något helt annat att vara på IVA än ”vanlig” avdelning. Blir det mer praktik senare?

  1. Ja, nästa termin kommer jag också ha praktik. Då kommer det vara på akuten igen, en dag på MR och så IVA med specialistinriktning. Tex thorax, neurologi eller brännskadeIVA.

 5. Så härligt att du har haft så bra praktik på iva. Kan tänka mig att det skiljer sig från vad du gör i ditt vanliga jobb. Och det är nog alltid roligt att komma tillbaka till sitt vanliga jobb och ens kollegor.

 6. Vi har också haft en ljuvlig vårdag. Att snödropparna slagit ut är kanske inte så märkligt, men jag blev jättepaff när jag såg flera lila krokusar. Februari är lite väl tidigt för det, kan jag tycka. Även om jag älskar våren över alla årstider håller jag med dig; det är nog inte så dumt med lite mer vinter. Snö är också fint och roligt.

  Grattis till att ha klarat praktiken. Att jobba på IVA verkar superspännande och -krävande. Jag vet inte om jag hade fixat det mentalt, faktiskt. Vilken tur att det finns ni som gör det! Vad hade vi gjort utan er. <3

Lämna ett svar