Söndagslistan

Söndagslistan vecka 7

Fem en fredag och söndagslistor, det är mina givna inlägg varje vecka. Känns ibland som att jag skriver en söndagslista och vips är det dags att skriva igen. Vissa veckor har jag inte så mycket att skriva om och andra veckor är det mer. Den här gången blir det nog något mitt emellan.

Känsla: Jag har haft en bra vecka där min glädje inför träning har genomsyrat allt. Jag vill inte skriva ut här i bloggen vad det handlar om men jag är också besviken över en sak. Ska försöka att inte tänka på det just nu. Saker och ting kommer ordna sig förr eller senare.

Väder: Solig och fin helg. Det är allt jag vill komma ihåg från veckans väder. Tänk hur mycket lättare allt känns när det är soligt och fint ute.

Mina positiva från veckan:

 • Jag har kommit en bra bit på väg kring min uppgift om strålskydd. Den är nästan klar. När jag väl hittade material och kunde börja skriva så rasslade det till. Så skönt ju!
 • Att jag blev godkänd på min praktik.
 • I början av pandemin fick jag väldigt mycket kritik för min öppenhet kring pandemihanteringen. Jag skulle vara lojal mot min arbetsgivare och följa den linjen att alla skulle vaccinera sig. Jag visste då att det var helt fel resonerat. Häromdagen läste jag något på intranätet som jag ser lite som upprättelse. Jag hade rätt i sak och ett öppet klimat är väldigt viktigt och det måste vara tillåtet. En tystnadskultur där ingen vågar säga något vill ingen ha.
 • Kroppen känns bra efter löptestet.
 • Fått frågan att komma till NIVA och prata med chefen om jobb. Väljer att ta det som en komplimang och att jag gjorde väldigt bra i från mig under de timmarna vi jobbade tillsammans.

Träning: Först vill jag berätta att min härliga känsla kring träning håller i sig. Jag är fortsatt motiverad att återigen kämpa lite mer för att nå mina mål. Min träningsglädje är tillbaka och jag känner igen mig själv igen. Underbart!

 • Måndag: 30 minuter promenad och tjugo minuter stretch
 • Tisdag: Fem kilometer löpning
 • Onsdag: 20*30sekunders intervaller + promenad till och från bilen.
 • Torsdag: Ett härligt pilatespass i Mjölby.
 • Fredag: Vila
 • Lördag: Gjorde ett försök till att springa men försöket gjordes den tid som jag har absolut svårast att springa så det blev bara dåligt. Men jag körde några styrkeövningar för rumpa som kommer komma ut som ett pilatestips här på bloggen. Förr tipsade jag alltid om övningar var och varannan dag. Vill börja med det igen.
 • Söndag: I skrivande stund ingen alls men något ska det bli.

Veckans dumstrut: Den delar jag ut till före detta vaccinsamordnare Richard Bergström och rubriksättaren. Att lägga över ansvaret på de som inte velat ta vaccinet är bara dumt. Det är Richard själv som valt att köpa in ett visst antal doser. Min kommentar är att han kanske skulle sonderat terrängen lite innan han slängde ut x antal miljoner av våra skattepengar. Pengar som hade kunnat göra betydligt större nytta någon annanstans. Resonemanget är lika dumt som att den lokala ICA-handlaren skyller på kunderna när de inte vill köpa en viss vara.

Veckans bilder: Som inte handlar om träning vill säga. Den här veckan har jag mest träningsbilder i kameran. Men min bukett från Rickard på Alla hjärtans dag måste ju vara med och likaså att det var så fantastiskt vackert väder ute igår.

Min blogg startades i mars 2007 som en vardagsblogg med mycket fokus på mode. För några år sedan började jag fokusera på träning och hälsa ur olika perspektiv. Min stora passion är pilates och min dröm är att ha en egen pilatesstudio. Men jag drömmer också om att plugga till sjuksköterska och det närmsta målet just nu är att plugga till specialistundersköterska inom intensivvård och akutsjukvård. Det ska jag ta tag i nästa höst. Häng med mig här på bloggen genom högt och lågt! Just nu är det mycket fokus på ren omvärldsspaning. Vad händer i vår värld egentligen och vad vill våra politiker? Du kan även följa mig på instagram: @hannafialotta och på Facebook: Hannas Pilates VÄLKOMMEN TILL MIG!

11 Comments on “Söndagslistan vecka 7

 1. En härlig vecka som du haft med en massa positiv energi verkar det som.
  Så som jobbförfrågan, träning och allt annat som hänt.
  Ha en fortsatt bra söndag.
  Carin

  1. Glad att du gillar min nya layout, har letat länge efter en layout som tillåter att man kan läsa alla inlägg direkt utan att klicka upp varje inlägg. Gillar egentligen inte den typen av design på andra bloggar heller då det blir ett extra klick.

 2. Tiden bara springer iväg. Söndag igen och tyckte det var igår jag skrev min positiva lista. Har varit i min träningsbubbla i 5 veckor redan. Helt galet.

Lämna ett svar