Min vardag

Vem som helst?

Jag hade tänkt skriva om något helt annat men istället måste jag skriva om regionens besked. Nu är det klart att regionen ska varsla 900 medarbetare. Inte nog med att varslet gör mig upprörd, något mer som gör mig riktigt upprörd är att vi undersköterskor inte ens benämns med vår riktiga titel. Vi ingår i gruppen ”övrig personal”. Vi är reducerade till ingenting. Det känns så fruktansvärt trist. Det jobb som jag och mina kollegor gör är inget värt.

Många tänker att vara undersköterska är ett enkelt jobb men det är faktiskt allt annat än enkelt. Inte nog med att du ska vara någons händer och fötter, du ska också ha den kliniska blicken och kunna se om någon blivit sämre i sitt allmäntillstånd. Ibland finns det liksom inget konkret att ta på. I dagens samhälle med alla sköra och multisjuka äldre går det inte att sätta vem som helst att jobba med dom. Om man inte vet vad som är tecken på sjukdom, hur ska man då kunna agera och meddela sjuksköterskan?

Så åter till regionen, jag fattar ju att det behöver göras något. Men man kanske inte ska skära på fotfolket, vem ska då ta hand om patienterna? Det är redan personalbrist och patienterna trillar in i strid ström. Huruvida jag får behålla jobbet eller inte är inte klart, det är en process som kommer ta sin lilla tid. Så det kommer vara ett gäng skakiga månader.

Min blogg startades i mars 2007 som en vardagsblogg med mycket fokus på mode. För några år sedan började jag fokusera på träning och hälsa ur olika perspektiv. Min stora passion är pilates och min dröm är att ha en egen pilatesstudio. Men jag drömmer också om att plugga till sjuksköterska och det närmsta målet just nu är att plugga till specialistundersköterska inom intensivvård och akutsjukvård. Det ska jag ta tag i nästa höst. Häng med mig här på bloggen genom högt och lågt! Just nu är det mycket fokus på ren omvärldsspaning. Vad händer i vår värld egentligen och vad vill våra politiker? Du kan även följa mig på instagram: @hannafialotta och på Facebook: Hannas Pilates VÄLKOMMEN TILL MIG!

10 Comments on “Vem som helst?

 1. Vet inte vad jag ska säga i min frustation 😡. Det är fruktansvärt. Ni jobbar med människor som behöver en trygg vård. Det blir det ju inte om ni har brist på folk. Då blir ju ni stressade & opolitiska.
  Om man ska ha mycket folk på en arbetsplats så är det vården! Politikerna har ingen aning om hur sjuksköterskor kämpar & är så viktiga i samhället. En stor eloge 💪❤️.
  Håller tummarna att du får behålla jobbet.

  Ta hand om dig och va rädd om dig❣️🤗

 2. Regeringen har jag börjat fatta mkt på även om jag inte hänger med så mkt så mkt så är det många som stör sej på den. Att minska antalet på undersköterskor är ju bara dumt så som du skriver så är det mkt. Jag själv har sett på sjukhuset när jag låg inne hur alls jobbade häcken av sej för äldre patienter.

 3. Min fru jobbar inom region Sörmland och där har man varslat 700 om uppsägning. Även här handlar det om besparingar. Lite märkligt, för ”kunder” har man gott om…på gott och ont…och vi betalar fortfarande några av världens högsta skatter till skola, vård och omsorg.
  I region Sörmland har man rustat upp och byggt till nya flotta avdelningar på sjukhusen i både Nyköping och Eskilstuna. Sedan sitter det en hel drös med chefer och har höga löner https://vision.se/chefenifokus/lonelista/chefslon/
  Tyvärr är det alltid fotfolket som drabbas, trots att de behövs. Frugan verkar klara sig och jag hoppas du gör detsamma.

  1. Man kanske inte ska bygga nya och funktionella sjukhus om det sen inte finns pengar till att anställa personal som ska ta hand om patienterna. Fattar ju att prioriteringar alltid måste göras men att spara in på vårdpersonal är inte rätt väg att gå.

  1. Ja, det är tungt. Behoven kommer ju inte direkt minska utan snarare öka. Känns som att man i framtiden kommer behöva egna privata försäkringar för att få sjukvård med mera. Skrämmande utveckling om det blir så.

Lämna ett svar