Min vardag

Tråktorsdag….

Godmorgon!

Idag är jag ledig från jobbet så idag står det plugg på schemat. Ute är det verkligen grått så det passar bra med en dag i skolböckernas värld. Jag har fått en förfrågan från cheferna om jag vill utbilda mina kollegor i initialt omhändertagande och det vill jag såklart. Tycker att man ska utnyttja den kompetens som finns. Initialt omhändertagande har jag tentat av tre gånger nu och jag kan garantera att det på något sätt kommer på sista tentan med. Så med det fokuset kommer jag slå två flugor i en smäll: tentaplugg och förberedelse inför föreläsningen på jobbet.

Min lilla utbildning som jag skulle ha haft igår med kollegorna blev inställd. Istället fick vi lite mer information kring regionens förestående varsel. Jag kan inte riktigt sluta tänka på det. Rickard säger till mig att inte oroa mig och han har så rätt. Det är onödigt att oroa mig innan jag vet hur det blir med något. Läkare och sjuksköterskor är undantagna från varslet eftersom man istället jobbar med att avsluta hyrpersonalens kontrakt och istället anställa. Ett stort arbete pågår med att rekrytera ordinariepersonal. När jag började på lungan så var de flesta av sjuksköterskorna hyrpersonal men nu är det istället tvärtom. Det är ett gediget arbete som gjorts.

Jag har också vaknat med lite ont i halsen men det är inget konstigt. Ibland har jag ont precis när jag kliver upp och sen går det över. För säkerhets skull blir det heller ingen träning idag. Appropå träning så ska jag få göra något roligt i helgen: jag ska få döma årets första träningsmatch. Det blir spännande att få svart på vitt hur det ligger till med formen. Något som jag däremot ska göra är att äta frukost och sedan plugga. Blev inspirerad av Madeleines goda frukost så jag stekte mig en äggröra på tre ägg, grädde, salt och peppar.

PS: Tråktorsdag är KajsaLisas hittepå. 🙂 DS.

Min blogg startades i mars 2007 som en vardagsblogg med mycket fokus på mode. För några år sedan började jag fokusera på träning och hälsa ur olika perspektiv. Min stora passion är pilates och min dröm är att ha en egen pilatesstudio. Men jag drömmer också om att plugga till sjuksköterska och det närmsta målet just nu är att plugga till specialistundersköterska inom intensivvård och akutsjukvård. Det ska jag ta tag i nästa höst. Häng med mig här på bloggen genom högt och lågt! Just nu är det mycket fokus på ren omvärldsspaning. Vad händer i vår värld egentligen och vad vill våra politiker? Du kan även följa mig på instagram: @hannafialotta och på Facebook: Hannas Pilates VÄLKOMMEN TILL MIG!

12 Comments on “Tråktorsdag….

  1. Ja, det är hemskt. Tycker det är så märkligt att det finns pengar till Nato, bistånd och så vidare men till Sveriges vård, skola och omsorg finns det inga pengar.

 1. Vad roligt att få hålla i en utbildning mot dina kollegor och när du klarat tre tentor i det så är du ju given kandidat. Roligt också att få dömma i fotboll. Ett vårtecken minsann. Hoppas det bara är tillfällig halsont då som su kan känna ibland.

  1. Ja, det ska bli kul men jag är nervös också. Vill ju att de som lyssnar ska tycka att det ger dom något också. Det var tillfälligt med det halsonda så det var bra.

 2. Att avsluta kontrakt med hyrpersonal och istället anställa låter ju bra, om det är genomförbart. Att man tar in hyrpersonal beror ju på att personerna sagt upp sig från sina fasta arbeten på olika sjukhus och istället sökt sig till uthyrare, där de tjänar minst dubbelt så mycket som hos landstinget. Det handlar om miljardbelopp för landstingen. Sedan kan man ju hoppas att alla som en gång i tiden sagt upp sig är villiga att gå tillbaka till sina arbeten på sjukhusen, med lägre lön… Det är en ont cirkel.

  Sin man har rätt! Ingen idé att oroa sig. Det ordnar sig alltid. Att en verksamhet inte klarar sig utan undersköterskor är ju solklart och helt logiskt.

  1. Ja, jag tycker att det är bra. Det blir en annan stabilitet när det är ordinarie personal jämfört med när man får nya hyrsköterskor med jämna mellanrum som ska läras upp. Det är det svåra, att locka tillbaka dom som slutat.

 3. Såg på nyheterna i morse på tv:n om sjukvården. Men man ska inte gå och oroa sig innan man vet något.
  Så kul at få döma första träningsmatchen.
  Ha en bra torsdag.
  Carin

Lämna ett svar