Min vardag

Mitt jobb och föreläsningspill

Tycker du om ditt jobb?

Mitt jobb är svårt, roligt, utmanande och ingen dag är den andra lik. Men jag skulle inte vilja ha det på något annat sätt. Tycker jag har den perfekta kombon nu med att få jobba både i vårdlag med patienterna och det rent administrativa runt omkring med vårdplatser och kallande av patienter med mera. Vissa dagar får jag ”trolla med knäna” tillsammans med kollegorna. Älskar kombon! Appropå mitt jobb så har jag suttit med en powerpoint (PP) idag angående föreläsningen jag ska hålla. Jag har höga krav på mig själv och vill att det ska bli riktigt bra och givande. Det var roligt att sitta med PP:n och jag fick lite nya idéer under tiden. Jag känner att jag behöver förbereda mig mer så det dröjer ett par veckor tills jag kan hålla föreläsningen.

Min blogg startades i mars 2007 som en vardagsblogg med mycket fokus på mode. För några år sedan började jag fokusera på träning och hälsa ur olika perspektiv. Min stora passion är pilates och min dröm är att ha en egen pilatesstudio. Men jag drömmer också om att plugga till sjuksköterska och det närmsta målet just nu är att plugga till specialistundersköterska inom intensivvård och akutsjukvård. Det ska jag ta tag i nästa höst. Häng med mig här på bloggen genom högt och lågt! Just nu är det mycket fokus på ren omvärldsspaning. Vad händer i vår värld egentligen och vad vill våra politiker? Du kan även följa mig på instagram: @hannafialotta och på Facebook: Hannas Pilates VÄLKOMMEN TILL MIG!

10 Comments on “Mitt jobb och föreläsningspill

 1. Haha, vad lustigt, jag skrev också om mitt jobb idag 😀 Och jo, jag tycker om mitt jobb mycket 🙂 Lycka till med föreläsning och Ppt-presentationen, det kommer du klara galant<3

 2. Så som du beskriver ditt jobb har jag också alltid velat ha det. Det här att ha ett monotont jobb där varje dag är den andra lik har jag aldrig stått ut med. Man behöver ha det roligt på jobbet också, för det tar ju en väldigt stor del av ens vakna tid, och utmaningar är sporrande och utvecklande. Det här med PowerPoint och föreläsningar är en utmaning att göra på ett bra sätt. Jag vill väcka lyssnarnas intresse, men det är tyvärr inte alla lyssnare på t ex ett jobbmöte som är intresserade av att lyssna alls. Så en bra PowerPoint betyder mycket.

  1. Ja, det ska vara en bra powerpoint där det mest väsentliga kommer fram utan massor med ord. Vill inte heller ha ett monotont jobb. Då tror jag att jag skulle somna.

 3. Det r bra att ha höga krav men stressa bara inte 🙂 e du nervös inför föreläsningen?

 4. Att du har högra krav på dig själv har jag förstått. Både på jobbet, på fotbollsplanen och hemma.
  PowerPoint presentationer har alltid varit min mardröm. Inte att framställa dom. Det tyckte jag var skitroligt. Men att lyssna på dom var pest och kolera. Jag menar om du tittar på en bild och den som håller föredraget säger samma sak som det står på bilden så somnar jag. Värst var ppt-presentationer som innehöll en massa textrader som talaren läste rakt av.

  Så ta bara stolpar (max. tre rader (plus en bild) och prata på istället. Tror du är en perfekt föreläsare:-)

  1. Det är precis så jag tänkt att göra. Och innan mina punkter kommer upp så kommer jag ställa frågor så kollegorna får klura lite själva med. Ogillar starkt när det är massor med text på en powerpoint och föreläsaren inte kan sin sak. Jag vill att föreläsaren ska kunna prata fritt om sitt område.

  1. Ja, det är verkligen på två vis. Krav får en att alltid försöka göra sitt bästa men det kan lätt bli för mycket också. Det är en svår balansgång.

Lämna ett svar