28 mars 2023

Att inte vara ensam

Jag läste ett inlägg hos Orsakullan där hon skrev om saker hon var trött på, bland annat det här med vaccin. Varför man inte vill ta, eller att man lägger upp på Facebook att man tagit sprutan till exempel. Och då kände jag mig lite träffad och tänkte att jag inte ska skriva ett ord till om det ämnet. Ska återgå till att bara skriva om träning, hälsa och min vardag.
Men det dröjde inte länge innan jag faktiskt tänkte om. Anledningen till det är bland annat detta DM som jag fått. Det här är bara ett av alla jag har fått. Att man riskerar sina vänner för att man inte vill vaccinera sig och är öppen med det är bara så sjukt. Att det händer i trygga Sverige som ska vara så öppet och tolerant. Att jag ens får såna här DM, har det inte gått alldeles för långt då? Inte att den som skriver gör något fel såklart utan just att man känner att man inte kan vara öppen med hur man tänker utan risk.
Så därför kommer jag fortsätta varva mina vardagsinlägg med träning och diskussioner kring det här med yttrandefrihet och samhällsfenomen. Känner det lite som att min röst är viktig och faktiskt gör skillnad. Kanske inte utåt så mycket men just den där tryggheten för andra att veta att de faktiskt inte är ensamma. Att det finns fler människor som tänker som de och vågar vara öppna med det. Även om det ”bara” är okända människor på internet som man bara har ett ansikte på och egentligen inte känner.
Kan ibland tänka att det enklaste hade varit att bara ”go with the flow”, inte varit så öppen från första början. Men någon behöver våga! En ännu mer väsentlig fråga är Varför är det ingen som skriker stopp?

Hannas krypin

Min blogg startades i mars 2007 som en vardagsblogg med mycket fokus på mode. För några år sedan började jag fokusera på träning och hälsa ur olika perspektiv. Min stora passion är pilates och min dröm är att ha en egen pilatesstudio. Men jag drömmer också om att plugga till sjuksköterska och det närmsta målet just nu är att plugga till specialistundersköterska inom intensivvård och akutsjukvård. Det ska jag ta tag i nästa höst. Häng med mig här på bloggen genom högt och lågt! Just nu är det mycket fokus på ren omvärldsspaning. Vad händer i vår värld egentligen och vad vill våra politiker? Du kan även följa mig på instagram: @hannafialotta och på Facebook: Hannas Pilates VÄLKOMMEN TILL MIG!

Visa alla inlägg av Hannas krypin →

0 tankar på “Att inte vara ensam

  1. men va , va e det för oersoner? jag hade en vön som inte ville va vän bara för man hade olika psikter kring det hela. då inspg jag att kan man knte diskutera sånt o visa varandra med respekt oavsett vilka åsikter så kan man ju fasiken inte va vänner. så sjukt.

Lämna ett svar

%d bloggare gillar detta: