Godmorgon! Så skönt det var att få sova utan att vakna till en klocka vid fem på morgonen. Däremot vaknade jag av dörren när Rickard kom hem från sitt nattjobb. Jag har sovit bra inatt fast jag somnade på soffan på eftermiddagen. Är inte det nästan den bästa sömnen? Att få somna på soffan med sin älskling. Det tycker jag iallafall.

Håller bloggportalerna på att dö ut förresten? Nouw har strulat med kommentarsfunktionen i två veckor, blogg.se´s spamfilter när man ska kommentera strular titt som tätt. På portalerna länkas det fortfarande till så kallade toppbloggare som inte bloggar på portalen längre. Det känns som att det inte finns någon som bryr sig längre. Fler och fler lämnar portalerna för att blogga på egen adress istället. Det tror jag kommer vara framtiden faktiskt för jag tror inte att bloggar som uttrycksform är på väg att dö ut. Jag tex har bloggat sedan 2007 och jag har inga planer på att sluta. Jag tycker fortfarande att det är roligt att både skriva i min egen blogg och läsa om vad andra hittar på.

Det är fredag igen och dags för Elisas fem en fredag. Veckans tema är bäst.

 1. Vilken har varit din bästa semester? Hm, svår fråga, alla semestrar som inneburit en resa till Gotland kanske. Inget fel i hemmasomrar heller, det hade vi 2017
 2. Vilken tycker du är den bästa månaden? Maj, för då har jag fortfarande allt framför mig med ljuset som fortfarande kommer tillbaka och grönskan som kommer mer och mer.
 3. Vad är nummer 1 i ditt liv? Familjen såklart men efter familjen kommer min pilatesträning. Som jag är en slarva med just nu men som jag fortfarande älskar att utföra. Bara för det ska jag nog köra igenom med mina favoritövningar. Tar 10 minuter max och kroppen får både lite styrka och rörlighet.
 4. När tävlade du senast, och i vad? Om det räknas som tävling för mig som inte kommer på några bra placeringar så sprang jag blodomloppet förra veckan.
 5. Vad är det bästa med livet just nu? Att jag bara har två nattpass kvar och sedan går på semester.
avatar
Om författare

Min blogg startades i mars 2007 som en vardagsblogg med mycket fokus på mode. För några år sedan började jag fokusera på träning och hälsa ur olika perspektiv. Min stora passion är pilates och min dröm är att ha en egen pilatesstudio. Men jag drömmer också om att plugga till sjuksköterska och det närmsta målet just nu är att plugga till specialistundersköterska inom intensivvård och akutsjukvård. Det ska jag ta tag i nästa höst. Häng med mig här på bloggen genom högt och lågt! Just nu är det mycket fokus på ren omvärldsspaning. Vad händer i vår värld egentligen och vad vill våra politiker? Du kan även följa mig på instagram: @hannafialotta och på Facebook: Hannas Pilates VÄLKOMMEN TILL MIG!

25 kommentarer

 1. […] var: Monika, BP, Janerik, Hannele, Mrs Calloway, Susie, Bokdamen, Paula, Kina, Karoleen, Madeleine, Hanna, Violen, Klimakteriehäxan, Kenneth, Gerd, Susanne, Teskedsgumman, Lotten, Ejmis, Debutsky, Anette, […]

 2. […] Fem en fredag vecka 23: Bäst […]

 3. […] njuta så mycket som möjligt av att vara utomhus och att träffa vänner.Jag gjorde som Smile och Hanna och svarade på fem […]

 4. avatar

  Gotland är det länge sedan jag var på, minns det som härligt. Hemmasemester är inte så tokigt. Pilates har jag inte testat men funderade på det förut. Ha en fortsatt skön helg!

  1. avatar

   Gotland är fantastiskt! Jag tror aldrig vi kommer tröttna på den ön…..

 5. avatar
  Paula Merio säger:

  Hej! Att springa Blodomloppet var duktigt gjort, att springa har aldrig varit min grej. Hellre gympa och dans, fast även det har bytts mot promenader och simning. De längsta resorna är inte alltid de bästa, jag läser med fasa om allt köande och väntande för dem som nu åker på semester utomlands. Så vill jag inte ha det, då har jag det skönare hemma i Svedala…
  Vädret kan ju påverka en del, har man otur så regnar semestern bort, minns när man vaknade och tältet var vattenfyllt..
  Trist när bloggportalen strular, eget domän och wordpress funkar alltid!

  1. avatar

   Nej springa gillas inte av alla. Och det är ju okej såklart. Jag är glad att jag inte ska utomlands, det är ju galet just nu på Arlanda.

 6. avatar
  säger:

  Det värsta med de olika bloggportalerna är att de verkar hata varandra. De som har egen domän som du till exempel bygger ju på WordPress, som är den mest professionella plattformen. Utan tvekan. Problemet med WP är bara att den är så himla komplicerad att jag faktiskt inte klara av den. Blogg.se strular alltid. Nouw – hur kan den plattformen överleva? Blogspot/blogger som jag har är idiotsäker och så enkelt att använda att till och med jag klarar av det sedan 2008. Japp, jag vill också fortsätta att blogga:-)
  Sedan önskar jag dig en härlig (tidig) semester!

  1. avatar

   Nej jag fattar inte heller hur de överlever, särskilt nu med alla problem. Håller med om att WP inte är helt lätt och jag rev mitt hår i början. Nu är jag van. 🙂

 7. avatar

  Gotland är väldigt fint! du är duktig med din träning. pilates är så bra. skulle vara kul att veta vilka dina favoritövningar är. 10 min träning skulle jag faktiskt klara av. hoppas att du får en härlig semester

  1. avatar

   Skrev ett inlägg för ett tag sedan med mina favoritövningar:

   http://hannaskrypin.se/mina-go-to-ovningar/

   Tack! Det hoppas jag med. 🙂

 8. avatar

  Gotland står högt upp på vår lista men än så länge är det bara Husse som varit där. Nu gäller det att planera in det så att det blir av.

  1. avatar

   Det är fantastiskt vackert på Gotland. Hoppas att ni kommer dit snart. 🙂

 9. avatar

  Jag har aldrig varit på Gotland men på Öland har jag varit på längden och tvärsen hur många gånger som helst. Skulle gärna vilja bese Gotland någon gång.

  1. avatar

   Varit på Öland med men senast var när jag var barn. Förutom alla besök på Ölands djurpark. Där blir det dock inga fler besök.

 10. avatar

  Underbart att träna ute nu, promenerat med sonen, 16 km i förrgår, kvalat till vandringsresa med honom i höst 🙂

  1. avatar

   Åh, hur härligt låter inte det. Det hade jag inte tackat nej till. 🙂

 11. avatar
  Emblas säger:

  Har också märkt att Nouw inte fungerar när man försöker kommentera.. tråkigt värre! :/

  1. avatar

   Det är hur trist som helst. Undrar hur många bloggar de tappar under tiden som det strulat.

 12. avatar
  Violen säger:

  Gotlandssemesterhar jag aldrig haft men skulle gärna resa dit. Jag hoppas det blir av inom en nära framtid!
  Skön känsla att gå och vänta på semestern! Hoppas du får en fin ledighet!
  Trevlig helg!

  1. avatar

   Tack! Det hoppas jag med. 🙂

 13. avatar

  Ja det kanske ligger någon poäng i det för nouw verkar ju inte fixa problemet. Däremot hoppas jag inte att bloggarna dör ut för jag tycker om att blogga. 🙂

  1. avatar

   Jag tror protalerna på sikt kommer dö ut men inte bloggar som fenomen. 🙂

 14. avatar

  Gotlandssemestrar är, per definition, alltid bra. Och jag vill alltid tillbaka.

  1. avatar

   Jag vill också alltid tillbaka! I princip samma dag som jag kommit hem. Gotland är fantastiskt vackert!

Lämna ett svar

%d bloggare gillar detta: