Bakning

Kesobröd utan mjöl

Igår kväll vid tio såg jag en länk på Facebook om ett kesobröd. Jag var såklart tvungen att testa direkt. Receptet är från Lindas bakskola. Med ost och smör blev det så gott. Eftersom jag inte äter något vetemjöl kan jag längta mig galen efter just bröd. Det här blir inte samma sak som tex baguetter och smör men ett helt okej alternativ.
Du behöver: 
500 g Keso
4 ägg
2 tsk bakpulver
1 msk fiberhusk
¾ tsk salt
1 dl linfrön
1 dl sesamfrön
1 dl solroskärnor
1 dl pumpakärnor
Sätt ugnen på 225grader. Vispa äggen och tillsätt sedan keson. Blanda alla torra ingredienser och tillsätt de sedan i kesosmeten. Bred ut på en bakplåtspappersklädd plåt och grädda i ugnen i 18-20 minuter. Låt svalna och klipp eller skär bitarna i lagom stora bitar. Brödet går att frysa.
 
 

Min blogg startades i mars 2007 som en vardagsblogg med mycket fokus på mode. För några år sedan började jag fokusera på träning och hälsa ur olika perspektiv. Min stora passion är pilates och min dröm är att ha en egen pilatesstudio. Men jag drömmer också om att plugga till sjuksköterska och det närmsta målet just nu är att plugga till specialistundersköterska inom intensivvård och akutsjukvård. Det ska jag ta tag i nästa höst. Häng med mig här på bloggen genom högt och lågt! Just nu är det mycket fokus på ren omvärldsspaning. Vad händer i vår värld egentligen och vad vill våra politiker? Du kan även följa mig på instagram: @hannafialotta och på Facebook: Hannas Pilates VÄLKOMMEN TILL MIG!

0 Comments on “Kesobröd utan mjöl

Lämna ett svar