Pilates

Bicycle

Här kommer en bildbomb på en riktigt bra men avancerad benövning. På de två första bilderna är originalövningen där man använder händerna för att lyfta sig själv. Det kräver styrka, balans och koordination.
Jag ska visa en enklare variant där jag får hjälp med ”lyftet” av en foamroller. Foamrollern gör att fokus kan ligga på rörelsen med benen. Tänk på att spänna ditt powerhouse och vad menar jag med det då? Jo, börja med att spänna bäckenbotten, tänk knip av strålen och lyft upp bäckenbotten och därefter spänn magen. Ryggmusklerna aktiveras automatiskt när bäckenbotten och magmusklerna aktiveras. Där har du ditt stöd. Cykla sedan med benen åt ena hållet för att sedan byta till andra hållet. Om du tänker på att verkligen stträcka ut benen i rörelsen så kommer det kännas och det rejält.
 

Min blogg startades i mars 2007 som en vardagsblogg med mycket fokus på mode. För några år sedan började jag fokusera på träning och hälsa ur olika perspektiv. Min stora passion är pilates och min dröm är att ha en egen pilatesstudio. Men jag drömmer också om att plugga till sjuksköterska och det närmsta målet just nu är att plugga till specialistundersköterska inom intensivvård och akutsjukvård. Det ska jag ta tag i nästa höst. Häng med mig här på bloggen genom högt och lågt! Just nu är det mycket fokus på ren omvärldsspaning. Vad händer i vår värld egentligen och vad vill våra politiker? Du kan även följa mig på instagram: @hannafialotta och på Facebook: Hannas Pilates VÄLKOMMEN TILL MIG!

Lämna ett svar