Jordgubbar, mango, vaniljyoghurt och choklad…. Mums! Behövs inga ord.
….När det kommer till att göra alldeles fantastiskt goda chiapuddingar.
1. Köp inte färdig i affären eller på fik. Jag köpte en chipaudding på Wayne´s coffee häromveckan och det var inte långtifrån samma sak. Jag tyckte att den smakade ganska illa, trots att det var smaker som jag gillar: rabarber, granatäpple och vanilj.
2. Smaksätt chiapuddingen med vaniljpulver, kardemumma, kanel (inte allt samtidigt såklart). Jag använder alltid mandelmjölk men det går att använda vilken mjölk som helst. Ta den du gillar.
3. Varva puddingen med till exempel kvarg, yoghurt och frukt. Ta det som du gillar mest. Enbart fantasin sätter begränsningarna.
4. Lägg upp i vinglas. Det ger en känsla av att äta en lyxig efterrätt istället.
På bilden ovan har jag blandat chiafrön med mandelmjölk och smaksatt den med kanel. Jag har sedan varvat chiapuddingen med blåbärskvarg och på toppen har jag skivad banan, jordnötssmör och min hemgjorda granola.
Den här är smaksatt med vaniljpulver och vaniljkvarg emellan. Jag är svag för cashewnötter, det vill jag ha på de flesta frukostar eller mellanmål.
Banan, vispgrädde och jordgubbar. En somrig dröm!
I somras var den stora favoriten jordgubbar, cashewnötter och choklad. Jag gömde puddingen effektivt under yoghurt och andra godsaker.
Tusen tack för tipsen! Jag som älskar chiapudding kan absolut ha användning av dem 😀
Åh vad bra tips! Har länge velat testa göra chiapudding.