Personligt

Årssammanfattning och min bucketlist för 2018

 
Det här inlägget skrev jag i december förra året och det var min bucketlist för 2017. Det är intressant att tänka på hur det gick med allt som jag ville göra. Det mesta blev som jag tänkt mig och annat blev inte alls som jag tänkt mig men bra ändå.
–  Pilatesklasser
Att utveckla mig som instruktör. Smallgroups och klasser på gym måste jag komma igång med. 
I november fick jag äntligen chansen på riktigt att hålla pilatesklasser på ett gym i Åtvidaberg. Resultat: jobb som pilatesinstruktör med start 28 januari.
– Besöka pilatesstudio
Att träna för olika instruktörer är viktigt så under 2017 ska jag ta mig råd och tid att åka iväg till Stockholm och träna där några gånger. 
I september tränade jag med Julia. Sedan fick jag även chansen att vara med på workshops med Anula Maiberg från New York. Det var stort!
– Pilates intermediate
Jag ska gå del två i pilatesutbildningen som jag gick i mars. I juni 2017 är det dags. 
Den här utbildningen blev inställd två dagar innan utbildningen skulle varit. Sedan fick jag tjata på ansvarig i över ett halvår om att få tillbaka mina pengar. Till slut när jag hotat med att gå till kronofogden rasslade det till på kontot. Att det inte blev den här utbildningen var bara bra så här med facit i hand. Nu går jag Basi Pilates matwork teacher training och jag kommer ha en så mycket bättre utbildning än vad jag fått om jag gått den andra.
Ett besök i Oslo
Träffa Lise och jobba med min teknik
Tyvärr blev det här besöket inställt men jag hoppas verkligen på att få chansen att träffa Lise igen under 2018. Hon är en fantastisk person.
Springa ett halvmarathon
Jag är väldigt sugen på Göteborgs halvmarathon men det blir inte 2017.  En annan halvmara på lite närmare håll är Kanallöpet. Jag har inte anmält mig än men jag och Sofia har pratat om att göra det tillsammans. Det vore grymt kul!
Jag sprang ett halvmarathon: Kanallöpet och det var både fruktansvärt och underbart på samma gång. HÄR kan du läsa min racereport från loppet.
Jag saknar mina och Carolines morgonmöten.
Forever
2017 är mitt år! Nu i december har jag tagit lite julledigt från Forever-verksamheten men efter helgen är det dags att ta tag i det igen. Jag börjar med C9.
Forever var en intressant upplevelse men jag tappade orken att lägga ner tid på det. Jag tror fortfarande på arbetssättet och tycker att konceptet är helt fantastiskt! Men jag orkade inte riktigt med att inte få något flyt. Jag jobbade på men lyckades inte med min målsättning. Jag säljer dock fortfarande produkterna då de är fantastiska!
– Resor
Jag skulle gärna vilja åka till både Gotland och Norge igen. Men den här gången skulle jag vilja upptäcka Norges natur. Alltså fjordarna, fjällen osv. Det är inget bestämt så det behöver planeras vidare.
I år hade vi en hemmasommar och det var så skönt att bara vara hemma och ta dagen som den kommer. Sommaren 2018 har vi redan bestämt att det blir Gotland.
– Trädgården
Jag vill ha en grönsaksodling, tomater, sallad, örter och bönor. Gärna zucchini också. På baksidan vill jag ha hallonhäckar och så vill jag ha en lavendelrabatt.
Det har varit en del privat det här året så orken till att fixa i trädgården har inte funnits.
– Fotboll
Att vara på den nivå jag är som fotbollsdomare trodde jag inte var möjligt med tanke på mina förutsättningar. Min målsättning för året som kommer är att vara stabil på den nivå jag är.
Det här målet kan jag sätta check på. Jag fick chansen att testa i en högre division men som alltid när jag dömer under press så blev det platt fall. Jag kommer under 2018 döma herrar division fem och damer division 2 och jag är nöjd med det.
– Läsa en bok i månaden – 12 böcker under 2017
Jag älskar att läsa men får lätt tunnelseende. När jag hittar en bok som verkligen fångar mitt intresse släpper jag den inte förrän den är utläst. Men en bok i månaden ska jag läsa. Jag är allätare och jag gillar det mesta. En serie jag verkligen gillar är Katerina Janouch serie om barnmorskan Cecilia Lund.
Det här målet kan jag skratta lite åt. Under 2017 har jag läst en bok som inte handlar om pilates eller anatomi. ”Vad som än händer” av Kistin Hannah. En bok som jag verkligen älskade och kan rekommendera dig att läsa. Om du precis som jag tycker om böcker som handlar om relationer.
Finaste klänningen från New yorker!
Då kommer vi fram till min Bucketlist för 2018. Mitt tema för året är Personlig utveckling
2018 är året som jag vill jobba mer med personlig utveckling. Jag tänker på hur jag var som tjugofemåring jämfört med nu. Jag har en annan grundtrygghet i mig själv men fortfarande vågar jag inte alltid lita på att det jag gör är bra nog. Jag skulle aldrig drömma om att kritisera andra för samma insatser som jag nedvärderar mig själv för och det är något jag verkligen vill jobba med under 2018. Bli snällare mot mig själv och ge mig en klapp på axeln istället för att trycka ner mig.
Min bucketlist för 2018 blir i princip samma som 2017 men med några skillnader. 
Pilates
En dröm är att kunna gå Basi Pilates Comprehensive teacher training redan under 2018. Det hänger dock en del på när jag känner mig redo att göra examinationen. Drömmen är att kunna göra den redan i mars som är inplanerat.
Träning
2017 fokuserades det på uthållighet på långa distanser och den har jag nu. Fokus 2018 blir snabbhet och explosivitet. Så länge jag vill döma fotboll på den nivån jag gör så måste jag fortsätta arbeta med snabbhet. Löptestet är redan i februari och tiden tid kommer gå riktigt fort. 
Trädgården
Jag sätter upp den som mål i år igen. Jag vill verkligen få en frodande och grönskande trädgård. Med egenodlade frukter och grönsaker.
Resor
Ett resmål som är bestämt är Gotland. Både jag och Rickard har Gotlandsabstinens. Det blir fjärde gången vi åker dit men det är en ö som jag aldrig kommer tröttna på. Andra planer är att åka till Legoland med barnen. Vi var där när jag var gravid med Ida och nu är det dags igen. Det ser vi fram mot väldigt mycket.
 
 
 
 
 
 
 
 

Min blogg startades i mars 2007 som en vardagsblogg med mycket fokus på mode. För några år sedan började jag fokusera på träning och hälsa ur olika perspektiv. Min stora passion är pilates och min dröm är att ha en egen pilatesstudio. Men jag drömmer också om att plugga till sjuksköterska och det närmsta målet just nu är att plugga till specialistundersköterska inom intensivvård och akutsjukvård. Det ska jag ta tag i nästa höst. Häng med mig här på bloggen genom högt och lågt! Just nu är det mycket fokus på ren omvärldsspaning. Vad händer i vår värld egentligen och vad vill våra politiker? Du kan även följa mig på instagram: @hannafialotta och på Facebook: Hannas Pilates VÄLKOMMEN TILL MIG!

0 Comments on “Årssammanfattning och min bucketlist för 2018

  1. Vad roligt att läsa! Härligt att du lyckades med det du ville! Du är som sagt en inspiration 🙂 Jag gillar ditt förhållningssätt till träning och det är ju så kul att få följa dig! Ska bli spännande att se vad du tar för dig nästa år. Själv klurar jag på mina mål…

Lämna ett svar