Barnen

Legoland i två dagar

Borta bra men hemma bäst! Så är det verkligen och vid midnatt igår kom vi hem efter två härliga dagar på Legoland. Det blev femhundra bilder så jag kan såklart inte visa allt. Stugan som vi bodde i låg bara sisådär 500 meter från Legoland så på fredagen promenerade vi dit. Vi kom dit en kvart innan det öppnade så det blev en lång och otålig väntan för barnen utanför. Till slut öppnade de portarna.
Det första vi gjorde var att gå igenom Legostaden med byggnader och områden från Köpenhamn men även andra turistmål i andra länder. Till exempel så var Göta Kanal representerad.

Jag rekommenderar verkligen att man väljer en tvådagarsbiljett då området är gigantiskt och det finns så mycket att göra. Likaså att åka under lågsäsong. Förra gången vi var där så åkte vi i augusti och det var folk överrallt och kötiden var fytio minuter på de flesta ställen. Det slapp vi år. Max tio minuter fick vi vänta.
Frihetsgudinnan i Lego.

I år hade de en ny bergochdalbana med inspiration från Ninjago. Den blev en av Idas favoriter. Ett av åken satt jag och Ida i vagnen längst fram och det är en helt annan känsla att sitta där. Ida bara skrattade. Det var fler barn som hade just den karusellen som favorit så det var lång kö framförallt på lördagen så det blev inte så många åk som Ida ville. Man vill hinna med allt.
Samuel fick med mig en karusell där man sitter i en ”robotarm”. Innan man kliver i karusellen så väljer man vilka rörelser armen ska göra. Samuel valde nivå fem vilket är värstingprogrammet. Vi kastades runt och upp och ner och i alla möjliga riktningar. Vid något tillfälle åkte vi först åt ena hållet för att sedan kastas i full fart ner mot golvet. Gissa om jag blev rädd! Men kul var det också.
Favoriten av alla var River Splash, typ som flum rider. Här blev vi blöta men det gjorde inget då det var ganska varmt. Vi hade verkligen tur med vädret. På torsdagen var det isande kallt och vinden var inte att leka med men fredag och lördag var det riktigt fint. Perfekt ju!
Såklart finns det ett spökhus. Som med allt på Legoland så är saker inte som man tror att det ska vara. Här avslutades turen med ett fritt fall i minivariant. Kittlade härligt i magen.
Legoland från ovan. Vi kommer garanterat åka hit igen!

Min blogg startades i mars 2007 som en vardagsblogg med mycket fokus på mode. För några år sedan började jag fokusera på träning och hälsa ur olika perspektiv. Min stora passion är pilates och min dröm är att ha en egen pilatesstudio. Men jag drömmer också om att plugga till sjuksköterska och det närmsta målet just nu är att plugga till specialistundersköterska inom intensivvård och akutsjukvård. Det ska jag ta tag i nästa höst. Häng med mig här på bloggen genom högt och lågt! Just nu är det mycket fokus på ren omvärldsspaning. Vad händer i vår värld egentligen och vad vill våra politiker? Du kan även följa mig på instagram: @hannafialotta och på Facebook: Hannas Pilates VÄLKOMMEN TILL MIG!

0 Comments on “Legoland i två dagar

Lämna ett svar