Träning

Supertusingar på bana

Idag var jag och Rickard lediga tillsammans så vi åkte till löparbanan för att riva av ett gäng intervaller. Innan kunde vi åka fick vi dock hjälpa en stackars farbror som hade ramlat och inte kunde ta sig upp igen. Jag följde med honom till boendet där han trillade igen. Så återigen fick vi hjälpa honom upp. Som tur var skadade han sig inte. När han var i tryggt hemma på boendet och omhändertagen av personal åkte vi till löparbanan.
Jag var sugen redan igår kväll på att springa supertusingar. I den här typen av intervall delar man upp 1 km i fyra intervaller. 100, 200, 300 och 400 meter. Jag ville hålla ett kilometer tempo på 4,36 i tre set vilket då blir:
100 meter: 27 sekunder
200 meter: 54 sekunder
300 meter:  1 minut och 21 sekunder
400 meter: 1 minut och 48 sekunder.
Det blåste tuff motvind och sidvind, i bara en kurva hade vi medvind så jag visste att det skulle bli riktigt tufft att springa idag. Uppvärmningen gick åt till att peppa mig själv. Jag gillar inte att värma upp i vanliga fall så du kan tänka dig hur den kändes idag i den hemska motvinden. Men, hur gör jag på fotbollsplan om det är samma väder. Då är det bara att bita ihop och springa ändå. Samma tanke idag. Totalt sett över alla tre supertusingarna så gick det snabbare än tänkt så jag är grymt nöjd med mitt pass. Rickard körde samma upplägg, ett set med mig och sedan tre stycken set i sitt tempo.
 

Min blogg startades i mars 2007 som en vardagsblogg med mycket fokus på mode. För några år sedan började jag fokusera på träning och hälsa ur olika perspektiv. Min stora passion är pilates och min dröm är att ha en egen pilatesstudio. Men jag drömmer också om att plugga till sjuksköterska och det närmsta målet just nu är att plugga till specialistundersköterska inom intensivvård och akutsjukvård. Det ska jag ta tag i nästa höst. Häng med mig här på bloggen genom högt och lågt! Just nu är det mycket fokus på ren omvärldsspaning. Vad händer i vår värld egentligen och vad vill våra politiker? Du kan även följa mig på instagram: @hannafialotta och på Facebook: Hannas Pilates VÄLKOMMEN TILL MIG!

0 Comments on “Supertusingar på bana

Lämna ett svar