DO´s and DONT´s

Do´s and dont´s – Double leg stretch

Det är dags för ett nytt inlägg i min kategori DO´s and DONT´s. Idag valde jag double leg stretch. Det är en övning som dels ger styrka i magen men också en rörelse som tränar upp förmågan att kunna stabilisera från magen. Överkroppen är stabil och det är endast ben och armar som rör sig.
Första bilden på övre raden är utgångspositionen. Andas in och sträck ut armar och ben. Andas ut, cirkla armarna och dra benen tillbaka till utgångspositionen. Ta tag med händerna på knäna och kom högre upp. Repetera 6-8 gånger.
Vad är rätt?
– Axlarna är avslappnade och långt från öronen.
– Blicken mot naveln för att skydda nacken.
– Powerhouse aktiverat. Viktigt för att skydda ländryggen.
– Benen i tabletop och jag använder armarna mot knäna för att komma högre upp.
– Jag sträcker bara ut benen så långt att jag kan behålla kontrollen och ha ländryggen i mattan.
Vad är fel?
– När armar och ben sträcker ut så sjunker överkroppen.
– Blicken mot taket – stor belastning på nacke.
– Benen för lågt så ryggen svankar.
– I utgångsposition: axlarna upp mot öronen och blicken mot taket.
– Powerhouse är inte aktiverat.
 

Min blogg startades i mars 2007 som en vardagsblogg med mycket fokus på mode. För några år sedan började jag fokusera på träning och hälsa ur olika perspektiv. Min stora passion är pilates och min dröm är att ha en egen pilatesstudio. Men jag drömmer också om att plugga till sjuksköterska och det närmsta målet just nu är att plugga till specialistundersköterska inom intensivvård och akutsjukvård. Det ska jag ta tag i nästa höst. Häng med mig här på bloggen genom högt och lågt! Just nu är det mycket fokus på ren omvärldsspaning. Vad händer i vår värld egentligen och vad vill våra politiker? Du kan även följa mig på instagram: @hannafialotta och på Facebook: Hannas Pilates VÄLKOMMEN TILL MIG!

0 Comments on “Do´s and dont´s – Double leg stretch

Lämna ett svar