Personligt

Fem en fredag vecka 3: Foto

 
Då var det dags för Fem en fredag igen och den här gången är temat Foto vilket jag tycker passar väldigt bra med tanke på temat i dagens Bloggtråd i Bloggsupporten. (Bilden visar en av mina favoritbilder från i somras. Längtar efter att få se hur mycket större mina pioner kommer bli i år.)
”Du deltar genom att svara på frågorna i din blogg (eller genom en kommentar om du inte har en blogg). Lämna gärna en kommentar här så jag och andra kan hitta in till dig och läsa dina svar. Glöm inte att länka hit så fler kan ta del av Fem en fredag!” Elisa.
 1. Vad/vem har du flest bilder på i din mobil?
 2. När framkallade du sist bilder från en filmrulle?
 3. Vad fotar du helst?
 4. Vad gör du med alla bilder du tar?
 5. Vad tog du senast bild på? Visa gärna!
1. Mig själv, haha. Jag är inte särskilt fotogenisk och måste ta ett gäng bilder innan jag hittar en bild som jag vill använda.
2. Menar du en fotorulle på gammalt hederligt vis? 2004 var senaste gången och i någon av lådorna i förrådet har jag filmer som fortfarande inte är framkallade. Tror dock att de tyvärr är förstörda av åldern.
3. Barnen. Men de vill inte vara med så mycket på bilder längre. Näst efter barnen blir det selfies, pilates och så bilder på mig och Rickard.
En av få gånger Ida inte duckar när kameran kommer fram.
På sommaren tycker jag väldigt mycket om att fota fina frukostar utomhus. Grannarna tänker säkert både ett och annat….
4. Majoriteten av alla bilder sparas på extern hårddisk. Jag har över 10000 bilder på en hårddisk och ungefär hälften så många på en annan. Jag tar så galet mycket bilder hela tiden och så har jag svårt att rensa. Men jag gör det ibland och då sitter jag i flera timmar och sorterar och grejar. Fast det känns som att jag suttit max en timme….
5. Den senaste bilden jag tog är denna:
 
 
 

Min blogg startades i mars 2007 som en vardagsblogg med mycket fokus på mode. För några år sedan började jag fokusera på träning och hälsa ur olika perspektiv. Min stora passion är pilates och min dröm är att ha en egen pilatesstudio. Men jag drömmer också om att plugga till sjuksköterska och det närmsta målet just nu är att plugga till specialistundersköterska inom intensivvård och akutsjukvård. Det ska jag ta tag i nästa höst. Häng med mig här på bloggen genom högt och lågt! Just nu är det mycket fokus på ren omvärldsspaning. Vad händer i vår värld egentligen och vad vill våra politiker? Du kan även följa mig på instagram: @hannafialotta och på Facebook: Hannas Pilates VÄLKOMMEN TILL MIG!

0 Comments on “Fem en fredag vecka 3: Foto

 1. Egentligen är det mycket roligare att titta på pappersfoton än digitalt. Freja hade letat fram ett gäng bilder och framkallat som julklapp till hela familjen. Så himla kul att se!

  1. Det tycker jag med! Det blir mer liv i bilderna på något sätt. Nu blev jag så sugen på att leta fram ett gäng bilder att framkalla.

 2. Vilken trevlig tråd. Jag fotar ganska mycket, men det blir mest bilder på hunden. Jag behöver snart framkalla bilder igen. Det blir alldeles för sällan.

 3. Förstår att du gillar att ta bild på dina frukostar, såg ju så himla gott och fint ut! Så kul att få se en bild på din dotter! Jag är som hon, gömmer mig när kameran kommer fram haha 😀
  Du va jättefin på bilden <3

 4. Att ta selfies är så svårt tycker jag. Därav blir det sällan jag tar några, men vill bli duktigare på att ta bilder på mig för bloggen och Instagram 🙂

  1. Det är jättesvårt. Det dumma är att jag kan se ut på ett visst sätt som jag tycker ser fint ut. Sen när jag ser bilden blir det för det mesta något helt annat. Så konstigt hur det kan skilja.

 5. Haha, jag har också mest bilder på mig själv, av samma anledning som du. Kul när man ska visa någon bild för någon och får bläddra förbi ett tiotal bilder på sig själv 🤣

 6. Jag älskar också foto och tycker det är viktigt med passande och bra bilder på bloggarna. Jag har också vita pioner och flera andra färger här hemma. De vita är min favisar.

  1. Jag tycker också att det är viktigt med fina bilder men ibland blir det lite hur som haver med mina egna bilder. Tycker att det är lite charmen också med bloggar. Så länge det inte bara är dåliga bilder såklart. 🙂

 7. Vad roligt med frågor och svar. 🙂 Jag är lite likadan, miljoner bilder överallt, hela tiden. Jag har för avsikt att sortera, men de brukar bara hamna i en mapp.
  Min dotter har fått någon form av 90-tals dille, så hon går och fotar med en analog kamera och vill att jag ska framkalla rullarna. Det kostar 170 kr att ens få hem en påse. :/
  Är det sockerkaka du har tomater på?

  1. Haha, nej det är inte sockerkaka. Det är ett glutenfritt bröd gjort på majsmjöl. 🙂 Kul att läsa att din dotter fortfarande framkallar analogt.

 8. Visst blir det mycket bilder. Jag har nästan inte fotat alls innan jag började blogga, men det blir rätt många. Och jag är för dålig på att rensa. Men det är väldigt roligt att se var man kan göra av en bild. fina bilder du visar här.

 9. Hahhahah jag känner igen den där ettan men så råkar jag få syn på nån självupptagen bild när jag bläddrar och får krupp. Då raderar jag alla 100 =)))

 10. ÅÅÅH du är ju toppenvacker ju! Förstår dock att man inte känner sig så snygg på bilder, man är ju mest kritisk mot sig själv. Jag tänker ju alltid " ÅÅÅÅH vad snygg bild" Medan dem som är på fotot säger fyfan.

 11. Jag är precis likadan när det kommer till vad jag gör med bilderna. De hamnar där på disken, sen är det så svårt att rensa bort. Jag älskar att fotografera blommor till exempel. Har hur många som helst som jag har svårt för att rensa bort, men inte mycket att göra med. Ofta minns jag stunden då jag fotograferat vilket ger ett sentimentalt värde för mig på något vis. Tur att man har en blogg att dela med sig på ibland.

 12. Jag har nog mest bilder på min fästman som gått bort, har framkallat alla bilder på honom också. Vill spara på så mångasätt som möjligt om något händer 🙂

 13. Vilket roligt tema på frågorna!😃 Bilderna i inlägget är jättefina! För min del är det tvärtom. Jag ogillar verkligen att vara med på bild, så selfies är en låg procent av totalen😄 Jag fotar mest hästarna, och en del naturbilder också.

 14. Det här med fem en fredag är kul o läsa hos andra 🙂 jag är likadan o har massa bilder på mig 😂🙈🤷🏽‍♀️ Sommarfrukostar är ju väldigt tacksamt o fota

 15. Håller med om att det är fint med matbilder utomhus på sommaren 🙂 Skit i grannarna 😉 Jag lägger också över bilderna på en extern hårddisk och precis som du så är jag dålig på att rensa (A)

 16. Gud vad häftigt att du kommer ihåg året på när du framkallade din sista fotorulle. Någon gång där sprang jag med min mormor i fotoaffären och framkallade hennes rullar, men jag har inte framkallat mer än engångskameror själv faktiskt. Tror att mina grannar också tycker att jag är helt galen när jag står i vår trädgård och fixar med parasollet, möblerar om, hoppar omkring på bänkar för att få bra vinklar för en jävla frukost.. Men det är det värt!

  1. Sånt där onödigt vetande som jag lagt på minnet, haha. 🙂 Kul att jag inte är ensam om att göra nästan vad som helst för en fin frukostbild.

 17. Vilka kul frågeställningar. Jag kommer nog att besvara dem vid något tillfälle, kanske redan i kväll. Men kan ju redan konstatera att jag har nästan likadana svar som de du själv avgett.

 18. Åh det var längesen jag framkallade en rulle. Tror det var från mitt bröllop 2006 då vi hade engångskameror på borden. Det blev dock inte som.vi planerat med det där men fick ju framkalla ändå.

  1. Haha, ja det hade jag också förr men nu är de så stora och säger nej till att bli fotade. Får passa på i smyg ibland när de inte ser. 🙂

  1. Ja, jag tycker verkligen om att ha många bilder. Men jag skulle behöva börja framkalla lite. Tänk om min externa hårddisk inte fungerar om säg, tio år. Det vore katastrof.

 19. Oj jäklar va bilder du har sparat. Foto från en filmrulle har jag aldrig framkallat, det var lite innan min tid så att säga.

  1. Jag fotar ett gäng varje dag. Ibland blir familjen tokig på mig när jag först måste fota innan vi kan äta till exempel…. 🙂

 20. Men gud så god den där frukosten såg ut, nu saknar man sommaren så man kan sitta ute och äta för det är verkligen godast. Åh gud man minns när man var yngre och mamma alltid framkallade massa bilder, så nostalgiskt 🙂

 21. Synd att jag inte hann blogga igår, men jag kanske kan svara på fredagsfrågorna idag även om det inte är fredag. Jag älskar att fotografera, det har jag gjort i alla år och har så himla många bilder och haft många olika kameror. Just nu har jag även alldeles för många bilder på min mobil, så jag borde föra över alla till hårddisken och rensa i mobilen.

 22. Ditt inlägg påminde mig om att jag verkligen borde rensa bland mina bilder och sedan välja ut några för förstoring/framkallning och sedan fixa varsin fotobok till barnen här hemma. Jag har planerat det i evigheter men det har inte blivit av.

  1. Jag skulle också behöva göra samma sak. Din kommentar påminde mig om att barnens min första bok ännu inte är helt ifylld…..

 23. Haha, skönt..då behöver jag inte skämmas för att jag tar mest kort på mig själv haha…det finns andra som gör lika 😂😂

Lämna ett svar