Träning

Veckans träning och tips på intervallupplägg

Bild från mitt och Rickards tabatapass. Visst den är suddig men så fin ändå!
Den här veckan har jag lyckats få till tre löppass. Intervaller på nyårsafton: 10 st i fyra min/km i 35 sekunder med en minut joggvila. Jag har sprungit ett tempopass på: 3 kilometer på femton minuter. I lördags sprang jag några kilometer i varierande fart. Den här gången gjorde jag det lite annorlunda mot hur jag brukar göra det:
9km/h 1 minut
10 km/h minut
11 km/h minut
12 km/h 2 minuter
Samma som ovan ett varv till men på den andra 12km/h sprang jag i tre minuter istället. Tredje och fjärde varvet såg ut så här istället:
9,5 km/ 1 minut
11,5 km/h 2 minuter
12,5 km/h 4 minuter. På det fjärde varvet som tredje men 12,5 km/h sprang jag istället i fem minuter. Grymt bra pass som gav mig en bra känsla inför året.
På söndagen tänkte jag springa löptestet. För att förbereda mig mentalt och se hur landet ligget. Vilken form är jag i? Kan jag chilla eller behöver jag peppa mig mentalt? Men efter inbeordringen var jag trött och blev rekommenderad av Rickard att inte springa utan spara det till en annan dag när jag är piggare. Planen var att ta en rask promenad men när jag började komma ur eftermiddagskoman (jag är alltid som mest opepp och oinspirerad mellan halv fyra och halv sex). Men runt sex började lusten att återvända och jag blev väldigt sugen att springa våra tabataintervaller.
Så vi körde ett pass. Det andra tabatapasset den här veckan så det har verkligen varit en bra vecka. I filmen som jag länkar till i inlägget är ett set på åtta minuter (sätt låten på repeat 1). Vi körde tre set med två minuters setvila mellan varje set. Det är så lustigt med de här intervallerna för de är apjobbiga men samtidigt är det så galet roligt. Jag blir glad medan jag tränar och får världens energi. Du måste testa.

Min blogg startades i mars 2007 som en vardagsblogg med mycket fokus på mode. För några år sedan började jag fokusera på träning och hälsa ur olika perspektiv. Min stora passion är pilates och min dröm är att ha en egen pilatesstudio. Men jag drömmer också om att plugga till sjuksköterska och det närmsta målet just nu är att plugga till specialistundersköterska inom intensivvård och akutsjukvård. Det ska jag ta tag i nästa höst. Häng med mig här på bloggen genom högt och lågt! Just nu är det mycket fokus på ren omvärldsspaning. Vad händer i vår värld egentligen och vad vill våra politiker? Du kan även följa mig på instagram: @hannafialotta och på Facebook: Hannas Pilates VÄLKOMMEN TILL MIG!

0 Comments on “Veckans träning och tips på intervallupplägg

 1. Vad härligt att både du och din sambo tränar det där, så passen blir roligare! Varken sambon eller jag är träningsmänniskor, även om jag försöker lite på gymmet ibland, vi tar mest promenader även om det är rätt sällan. Borde bli ändring nu efter julledigheten =)

 2. Wow va grym du är!
  Har du alltid varit så bra på att springa?
  Jag önskar jag kunde springa men jag fixar knappt att springa 10 meter efter bussen utan att bli typ kräkfärdig.
  Undrar hur lång tid det tar att träna upp kondisen och sen tycka att det är roligt att springa.
  Ha en fin kväll,
  Kram kram

 3. Hm, den löpformen kan kanske vara något för mig, jag hatar nämligen att springa trots att det verkar så härligt innan man gör det. Men när jag väl är ute och springer så känner jag bara hur min rastlöshet slår in och kväver mig inifrån, haha

 4. Wow, inspirerande pass =) har hört mycket bra om tabata pass, för att få upp pulsen låter riktigt kul och hålla på med lite fartlekar.

  1. Tabatapass är grymt! Känns inte ens som att jag tränar. Eller jo, det gör det ju såklart men det är så vansinnigt roligt så tiden går så fort. Så jag hinner inte känna efter utan det är bara att köra under passet.

 5. Men wow vad duktig du är! Jag är jättedålig på att springa, men tror jag har kvar ansträngnings astman som jag hade som liten :/ Ska bli så kul att få se hur det går för dig på löptestet! Hoppas det går som du vill <3
  Jag hoppas att jag blir lika glad i träningen som du är någon dag! Har haft bra träningsveckor nu i 2 veckor och jag ska göra allt jag kan för att det ska hålla i sig! För man mår bättre efter 😀

 6. Intressant o läsa om inlägget, nu skulle nog inte jag orkar mig igenom detta på en gång, men jag gillar att få upplägg på intervaller och springer en del med hjälp av appen SIT

 7. Verkar så praktiskt med ett löpband hemma. Det önskar jag att jag hade för att kunna köra när jag vill (känns så meckigt ibland att ta sig ut eller ta sig till gymmet :p). Träning är ju det bästa för energi!! kanske inte känns så direkt efteråt, men efter ett tag så 🙂

Lämna ett svar