Vardagen

Flashbacks till en lärorik men tuff tid

Våren 2014 blev jag klar specialist inom palliativ vård och avancerad omvårdnad. Genom att jag prenumerade på Svenskt palliativt nätverk kom jag i kontakt med en kurs på Linnéuniversitet: fenomen i palliativ vård. Den här kursen var egentligen för sjuksyrror som ska doktorera inom palliativ vård. Det uppfattade dock inte jag när jag sökte kursen och ansökte och kom faktiskt in. På hösten började då ett halvår av hårt jobb, i studieväg det svåraste jag någonsin gjort. Så pass svårt att jag under den hösten drabbades av sjukdomar för att jag var så stressad. Men till slut blev mitt arbete klart efter sisådär åtta revideringar av mitt arbete. Jag skrev om närhet och närhetens betydelse i palliativ vård.
Så här såg det ut majoriteten av dagarna, läsa, läsa, läsa. Majoriteten av texterna (vetenskapliga artiklar) var på engelska och bara det var en utmaning i sig. Så här skrev jag strax innan jag skickade in arbetet i februari 2015:
”Så här tänker jag om närhet i palliativ vård. Att den består av fyra olika komponenter. Nu har jag bara en fråga kvar att svara på och sen ska jag korrekturläsa mitt arbete. Närhet relaterat till palliativ vårdfilosofi har jag fastnat i, men klurar jag bara lite till ska jag nog få till det också.
Jag börjar se slutet nu, eller början beroende på hur man ser det. Det här arbetet känns bara som en början i min strävan efter att lära mig mer om palliativ vård och att kunna ge en bättre omvårdnad, inte bara fysiskt utan även de andra bitarna också.”
Mina slutsatser kring arbetet extremt kortfattat. Ska se om jag kan hitta arbetet, vore roligt att läsa det nu och se vad jag får för nya tankar.
 

Min blogg startades i mars 2007 som en vardagsblogg med mycket fokus på mode. För några år sedan började jag fokusera på träning och hälsa ur olika perspektiv. Min stora passion är pilates och min dröm är att ha en egen pilatesstudio. Men jag drömmer också om att plugga till sjuksköterska och det närmsta målet just nu är att plugga till specialistundersköterska inom intensivvård och akutsjukvård. Det ska jag ta tag i nästa höst. Häng med mig här på bloggen genom högt och lågt! Just nu är det mycket fokus på ren omvärldsspaning. Vad händer i vår värld egentligen och vad vill våra politiker? Du kan även följa mig på instagram: @hannafialotta och på Facebook: Hannas Pilates VÄLKOMMEN TILL MIG!

0 Comments on “Flashbacks till en lärorik men tuff tid

 1. Alltså wow ändå! 🙂 Jag vill själv, som undersköterska, vidareutbilda mig till barnsköterska.. Vore så roligt att kunna jobba på förlossningen och på BB eller liknande. Verkligen en dröm! Förstår att du slet, vet med mig att sjuksköterskeprogrammet är riktigt tufft så sett – så förvånar mig inte att även den kursen var det.

 2. Närhet är så viktigt, att bara få känna någons hand på ens arm. Nu låter det som om det är jag som ligger där under palliativ vård. Givetvis tror jag ju bara att det är så. Tycker det är så starkt gjort av dig att plugga så som du gör ❤

 3. Wow vad duktig du var som tog dig igenom den tuffa tiden. Det låter verkligen som en tuff kurs men känslan när du var klar måste ha varit underbar. Och du måste ha varit stolt över dig 🙂

 4. palliativ vård är så viktigt för dom i livets slutskede.
  förstår att du hade mkt att läsa och på engelska dessutom gör att min hjärna skulle skrikit neeeej.
  Förstår att det vore intressant att läsa ditt arbete nu.
  Hoppas du får en fin kväll och helg

 5. Vissa kurser kan vara enormt lästunga och alla dessa vetenskapliga artiklar på engelska kan ta knäcken på en. Men vilken intressant kurs, har en kompis som jobbar på en sådan avdelning ❤

 6. Wow tänker jag! Att du tog dig igenom en kurs som var på sådan nivå och förmodligen hade ganska stora krav redan från början. Verkligen jättebra jobbat av dig :). Har du funderat någon gång på att bli sjuksköterska? Eller är det så att det inte alls är något som intresserad dig? Tänker mest på att du redan nu studerar vidareutbildning inom USK och har allt det med hälsan så som pilates, träning och liknade? 🙂

 7. Vad bra att du kunde gå kursen fast den va till för sjuksyrror =) vad mysigt med tända ljus när du pluggar =) hoppas du får en bra fredag =)

 8. Tyckte det va spännande i skolan och gjorde kurs där ju men inte varit på någon mer avancerad kurs . Hade ja jobbat nu så kanske
  Spännande eller va man säger är det

 9. Att läsa på engelska är svårt, att läsa fakta på engelska är ännu svårare, för att det är så många ord som man inte förstår.

 10. Förstår att det måste ha varit tufft, eller ja det var det uppenbarligen. Men vilken häftig kurs att få gå, jag hade lätt velat gå någonting liknande och lära mig mer. Skönt att du iallafall klarade den i slutändan.

 11. Förstår det är tufft, vilket kanske nästan alla utbilinigar är. Men vad jobbigt att du drabbades av sjukdomar under hösten.. fyy det hade jag inte pallat och sedan pluggat vidare, hade nog gett upp tror jag! Men du har verkligen glöden i dej!!

 12. Vilket jobb som du lyckades med även fast du kände stress och fick olika sjukdomar. Närhet i vården låter väldigt bra och viktigt. Tänk att du blev klar och kommit så här långt i dag 🙂 Alla behöver närhet, heja dig 🙂

Lämna ett svar