Hälsa

Kan jag ha hittat min motivation nu?

 Jag fattar inte att jag vågar….
Jag sitter och läser och så läser jag lite till och blir bara mer och mer rädd. Jag läser om hur man processar mat. Det är kolatomer hit och dit (sötningsmedlet sukralos) och fettsyror som flyttas hit och dit och på så sätt skapar onaturliga fetter (till exempel). Jag läste en studie där det visat sig att sötningsmedel ökar risken för insulinresistens och messar upp bakteriefloran i tarmen hos möss. Det finns också en annan studie som visar att acesulfam K (finns i mina nocco) är giftigt för generna. Det här dock ett område som det behöver forskas mer på. (Källa)
Om inte den här vetskapen kan få mig att sluta dricka nocco så är det nog kört för mig. Nej, det var väl kanske lite hårt skrivet. Men det är definitivt en boost till att verkligen ta tag i mig själv och göra en förändring.

Jag får ofta frågan om barnen äter samma som jag och nej det gör de inte. Men jag vill egentligen att hela familjen äter LCHF. Inte så strikt som jag men mer grönsaker, mindre pasta och mindre bröd. Ju mer jag läser desto mer säker blir jag på att jag genom att vara så strikt gör gott för min hälsa.

Och så har vi det där med koffein. Hos den äldre befolkningen är kaffe bra på grund av sin blodtryckssänkande effekt. (om koffein)  Mycket spännande faktiskt!

Min blogg startades i mars 2007 som en vardagsblogg med mycket fokus på mode. För några år sedan började jag fokusera på träning och hälsa ur olika perspektiv. Min stora passion är pilates och min dröm är att ha en egen pilatesstudio. Men jag drömmer också om att plugga till sjuksköterska och det närmsta målet just nu är att plugga till specialistundersköterska inom intensivvård och akutsjukvård. Det ska jag ta tag i nästa höst. Häng med mig här på bloggen genom högt och lågt! Just nu är det mycket fokus på ren omvärldsspaning. Vad händer i vår värld egentligen och vad vill våra politiker? Du kan även följa mig på instagram: @hannafialotta och på Facebook: Hannas Pilates VÄLKOMMEN TILL MIG!

0 Comments on “Kan jag ha hittat min motivation nu?

  1. Ja det finns mycket som gör skillnad i vad man äter och inte, ibland skulle jag vilja veta mer och lyckas ställa om min kost men just nu är det för mycket i livet som tar plats så det får tyvärr inte fokus. Men gillar dina inlägg som ändå får en att få upp ögonen lite

  2. Haha läser det sista "bra för äldre på grund av blodtryckssänkande effekt". Tänker på att jag borde sluta helt med koffein. Jag som har så extremt långt blodtryck, märker liksom att jag blir som yr efter att jag druckit kaffe. Ögonen hänger liksom inte med och det snurrar som jag åkt karusell. Jag dricker knappt något alls egentligen förutom kaffe när jag vill vara trevlig, samt någon Cola light eller Pepsi max till maten :). Samtidigt vet jag att det är skit, socker är inte bra så förstår någonstans ditt tänk i allt :).

  3. Jag borde egentligen läsa på lite mer om kost, men jag är inte så intresserad som jag egentligen borde vara. Finns ju många studier och mycket forskning som kan vara vettiga att läsa =)

  4. Ja jistanes man kan nästan bli mörkrädd när man läser om vad olika ämnen i mat och olika framställningsprocesser kan ställa till med i kroppen. Vår lekamen verkar vara väldigt tålig med tanke på att människor blir allt äldre medan deras kroppar utsätts för alltmera skadlig skit (rent ut sagt). Du klarar garanterat att sluta med Nocco om du verkligen helhjärtat vill det. Du har ju så mycket självdisciplin kombinerat med en omtanke om din kropp, så jag är övertygad om att du kan lyckas😊

Lämna ett svar