Vardagen

Att peppa mig till att cykla mer

Min fina syren som jag fick av en kollega på mitt gamla jobb. Hon grävde upp en planta från sin stora syrenbuske och gav till mig. Ett tag var det tveksamt att den skulle ta sig. Den har dock inte blommat än, hoppas på att den gör det i år! 
Jag fick skjuts till jobbet imorse och så tog jag med mig cykeln så jag kunde cykla hem. Tyckte inte det blåste så mycket men fick verkligen jobba. Försökte peppa mig med alla möjliga tankar. Jag får d-vitamin, frisk luft och så får jag benmuskler.  Men hjälp vad jag tycker illa om att cykla. Jag tänkte inte många vackra tankar men försökte peppa mig. Hemma väntade ju en påse med Alhgrens bilar som jag varit sugen på hela veckan.

Tanken var att jag skulle ta en härlig bild i solen men jag vart ganska suddig och fokus är på asfalten i förgrunden. Har väl kanske sin charm med…
Det här med att jag tycker så illa om att cykla har säkert att göra med att det inte direkt blir någon bra kontinuitet. Det finns ju rätt många fördelar med att använda cykeln istället för bilen:
  • Det är enkelt och skonsamt. Belastningen på kroppen blir inte lika stor som löpning. 
  • Vilopulsen sänks 
  • Bättre kondition 
  • Jag behöver inte betala tågkort, slipper leta parkeringsplats och kommer från A till B utan krångel. På den väg jag cyklar är det inte många trafikljus.
  • Man får starka ben
  • Man blir gladare. Kanske inte under tiden dock vad gäller mig…. Iallafall inte när jag får trampa på som idag. Fast igår var det tvärtom… Får tänka på de tillfällena när det går snabbt och lätt.
Googlade lite på fördelar och hamnade på en sida med myter. Blev faktiskt lite pepp på att fortsätta. Ju mer jag cyklar desto starkare ben kommer jag få och lättare kommer det då att bli.

Min blogg startades i mars 2007 som en vardagsblogg med mycket fokus på mode. För några år sedan började jag fokusera på träning och hälsa ur olika perspektiv. Min stora passion är pilates och min dröm är att ha en egen pilatesstudio. Men jag drömmer också om att plugga till sjuksköterska och det närmsta målet just nu är att plugga till specialistundersköterska inom intensivvård och akutsjukvård. Det ska jag ta tag i nästa höst. Häng med mig här på bloggen genom högt och lågt! Just nu är det mycket fokus på ren omvärldsspaning. Vad händer i vår värld egentligen och vad vill våra politiker? Du kan även följa mig på instagram: @hannafialotta och på Facebook: Hannas Pilates VÄLKOMMEN TILL MIG!

0 Comments on “Att peppa mig till att cykla mer

  1. Jag gillar cykling i teorin men inte i praktiken . 😉 I alla fall inga längre rundor. Jag cyklar varje dag till och från tuben, till sjön, till affären och/eller på spinningcykel så det får räcka.

  2. Jag har sagt i 10 år snart att jag ska köpa mig en cykel. Det absolut smidigaste sättet att ta sig runt i Göteborg. Jag gillar däremot att cykla. Tycker det är härligt.

  3. Åh här har det cyklats mycket men det var när man var liten. Nu finns varken balansen och kordinationen för att det ska gå tyvärr. Som du skriver så är belastningen på kroppen väldigt liten.

Lämna ett svar