Vardagen

En klapp på axeln

Underbara C som kom med den här bananen till mig. Hon är en pärla! Ja, inte bara hon för den delen. Så glad för alla mina fina kollegor!
Länge kände jag om den här dagen att jag ville knöckla ihop den och kasta den i papperskorgen. Det började med att jag fick ett blodtrycksfall så både läkare, sjuksköterskor, samordnare från andra avdelningen frågade hur jag mådde och tog hand om mig då jag höll på att svimma i korridoren.Tänkte först att det räckte med att ta lite vatten men kände snabbt att jag behövde socker. En notetoself är att hur osugen jag än är så måste jag äta frukost innan jag åker till jobbet, jag kan inte räkna med att det blir en lugn dag. Det går snabbt att fastna. Alternativt äta när jag kommit till jobbet, brukar alltid komma dryga halvtimmen jag börjar så hinner ju käka gott och väl. Sen iallafall var det fullt ös, lunch åt jag först halv två och det har aldrig någonsin hänt. Larmen avlöste varandra och jag kommer inte ens ihåg nu hur många blodtryck jag tagit…..
Men inte nu när jag kommit hem och funderar över dagen, nu ger jag mig själv en klapp på axeln istället och konstaterar att jag är grym på mitt jobb. Att jag snappat upp mycket under det här året då jag jobbat på lungmedicin. Jag måste helt klart sluta med att tänka en massa negativt strunt om mig själv.
Det är lätt att tänka att jag ”bara” är undersköterska, en gymnasial utbildning liksom. Men så mycket värdefull information jag kan ge till sjuksköterskor och läkare. Det är ändå vi undersköterskor som är närmast patienten. Känns väldigt bra att tänka på det måste jag säga.

Min blogg startades i mars 2007 som en vardagsblogg med mycket fokus på mode. För några år sedan började jag fokusera på träning och hälsa ur olika perspektiv. Min stora passion är pilates och min dröm är att ha en egen pilatesstudio. Men jag drömmer också om att plugga till sjuksköterska och det närmsta målet just nu är att plugga till specialistundersköterska inom intensivvård och akutsjukvård. Det ska jag ta tag i nästa höst. Häng med mig här på bloggen genom högt och lågt! Just nu är det mycket fokus på ren omvärldsspaning. Vad händer i vår värld egentligen och vad vill våra politiker? Du kan även följa mig på instagram: @hannafialotta och på Facebook: Hannas Pilates VÄLKOMMEN TILL MIG!

0 Comments on “En klapp på axeln

  1. Ja var snäll mot dig själv!
    "Mina" usk:or är guld värda och jag har lärt mig massor av dem genom åren. På IVA/post-op är vi dock lika mycket nära patienterna. Som ssk kan jag göra "allt" (vilket usk orna inte kan) men det blir svårt att hinna så alla behövs!

  2. Lite otäckt att plötsligt känna sig svimmfärdig men om det förde med sig en insikt om att frukost måste ätas så var det ju inte bara negativt. Du kanske blir mer noga med det hädanefter och tar hand om dig. Jag har flera gånger, som patient, sett hur undersköterskor sliter men alltid har tid för ett leende och vänliga ord. Var stolt över det arbete du utför. Jag hoppas att du får mycket uppskattning från de du vårdar för det är du och alla undersköterskor, ja så klart all vårdpersonal, värda.

Lämna ett svar