Personligt

Fem en fredag vecka 1: Omstart

Godmorgon!  Hoppas att du har sovit gott och vaknat pigg och glad. Jag har pratat i sömnen och gått i sömnen i natt…. Det var flera år sedan sist, jag gick ofta i sömnen som barn faktiskt. Trodde jag slutat med det. Jaja, det är fredag och jag är ledig ända till måndag. Hur härligt! Jag har ringt diverse viktiga samtal, pratat lite med min chef bland annat. Det var dagens måsten det. Jag vill ta en snöig skogspromenad, träna pilates och så pulkaåkning med barnen. Just det! Måste ju läsa fotbollsregler med så det ska jag ta tag i en stund nu. Vad har du för fredagsplaner?
Det är dags för veckans fem en fredag med Elisa. Det är närmare två år nu som jag hängt med på den här utmaningen. Dock inte varje fredag men nästan.
 1. Vad lämnar du bakom dig i år? Önskar jag kunde skriva corona men den får vi allt dras med ett tag till. Något jag bestämt mig för att jag ska lämna bakom mig är godis var och varannan dag. En gång i veckan räcker gott.
 2. Hur vaknar du till lättast? Att komma upp ur sängen, tvätta ansiktet med kallt vatten och så en promenad till pendeln. Då blir jag pigg!
 3. Vad är en sak du gör för att känna dig piggare? Träning funkar alltid. Behöver egentligen inte vara träning i den bemärkelsen utan det räcker med någon form av rörelse.
 4. När åker julpyntet ner? Några dagar till får det allt hänga med. Det är så konstigt, brukar tröttna ganska snabbt på pyntet men jag är inte mätt alls på julgrejerna. Särskilt inte nu när det kommit en massa snö.
 5. Vad hakar du ofta upp dig på? Människor. Det kan vara att man delar någon artikel på nätet okritiskt. Jag hakar också upp mig på människor som inte vill lyssna. Oavsett om det är något viktigt eller oviktigt. Det kan räcka med en liten kommentar så börjar min hjärna vända, vrida och analysera. En bra egenskap rent genellt men för det mesta i min värld helt värdelöst. Särskilt just nu eftersom jag är så känslig.

Min blogg startades i mars 2007 som en vardagsblogg med mycket fokus på mode. För några år sedan började jag fokusera på träning och hälsa ur olika perspektiv. Min stora passion är pilates och min dröm är att ha en egen pilatesstudio. Men jag drömmer också om att plugga till sjuksköterska och det närmsta målet just nu är att plugga till specialistundersköterska inom intensivvård och akutsjukvård. Det ska jag ta tag i nästa höst. Häng med mig här på bloggen genom högt och lågt! Just nu är det mycket fokus på ren omvärldsspaning. Vad händer i vår värld egentligen och vad vill våra politiker? Du kan även följa mig på instagram: @hannafialotta och på Facebook: Hannas Pilates VÄLKOMMEN TILL MIG!

0 Comments on “Fem en fredag vecka 1: Omstart

 1. Önskar också att jag kunde inta godiset en dag i veckan, men jag får kanske försöka! Promenader är någon som jag behöver mycket mer av, så kanske också får bli en ny vana. Delar sällan inlägg på nätet, men om jag gör det så är jag noga med källgranskning. Det har sonen inpräntat i mig!

 2. Hej, du som håller igång så otroligt mycket är väl en riktig piggelin. Jag behöver variera min träning, promenader räcker inte till för hela kroppen. Stavar är jättebra, men var gör jag av vovven?
  Ha en skön helg, sök styrka och glädje hos familjen

 3. Åh, människor som inte förstår sig på att saker på nätet kan vara påhittade, skapade eller bara bluff är så trista. Och man kan aldrig få dem att förstå heller, de är helt enkelt inte tillräckligt smarta. Tyvärr!

 4. Jag tror aldrig jag har gått i sömnen, men jag kan prata högt i sömnen. Inatt vaknade jag och såg nån märklig sorts leksak komma fram under täcket. Men när jag rörde vid den fanns där bara täcket och lakanet. Jag får såna där nattliga hallucinationer ibland på grund av mediciner jag äter.

Lämna ett svar