Personligt

Fem en fredag vecka 3: Liknelser

 Du deltar genom att svara på frågorna i din blogg (eller genom en kommentar om du inte har en blogg). Lämna gärna en kommentar här så jag och andra kan hitta in till dig och läsa dina svar. Glöm inte att länka hit så fler kan ta del av Fem en fredag. Elisa
 1. När blir du envis som en åsna? När någon talar om för mig att det är för svårt. Då ska jag minnsann bevisa för personen att den har fel. Som för några år sedan när jag valde att läsa en forskningskurs på Linneuniversitetet i Växsjö om palliativ vård. Då var det en person i min närhet som sa att det var för svårt eftersom den här personen inte hade pallat en kurs på forskningsnivå i matematik. Stor skillnat på matte och palliativ vård tänkte jag och bestämde mig för att visa att personen hade fel. Det gjorde jag också. Efter mycket slit och att jag nästan gick in i väggen så fick jag godkänt. Men jag har nog aldrig varit så mycket sjuk som jag var det halvåret.
 2. När satt du sist som på nålar? I förra veckan när jag väntade på mitt covidsvar. Men också när barnen är ute, då oroar jag mig mycket och har svårt att slappna av. 
 3. Vad var lätt som en plätt den här veckan? DI-utbildninge. Skönt att kunna sitta i sängen och lära mig mer om fotbollsregler.
 4. Vad är som nålar i en höstack för dig? Pennor tycker jag alltid har en förmåga att försvinna. Och makan till strumporna.
 5. Hur är du smidig som ett kylskåp? Jag har den förmågan att slå i mina händer i saker som jag går förbi. Dock inte lika mycket nu som förr. Eller att jag snubblar över rollatorer och syrgasslangar.

Min blogg startades i mars 2007 som en vardagsblogg med mycket fokus på mode. För några år sedan började jag fokusera på träning och hälsa ur olika perspektiv. Min stora passion är pilates och min dröm är att ha en egen pilatesstudio. Men jag drömmer också om att plugga till sjuksköterska och det närmsta målet just nu är att plugga till specialistundersköterska inom intensivvård och akutsjukvård. Det ska jag ta tag i nästa höst. Häng med mig här på bloggen genom högt och lågt! Just nu är det mycket fokus på ren omvärldsspaning. Vad händer i vår värld egentligen och vad vill våra politiker? Du kan även följa mig på instagram: @hannafialotta och på Facebook: Hannas Pilates VÄLKOMMEN TILL MIG!

0 Comments on “Fem en fredag vecka 3: Liknelser

 1. Roligt att läsa andras svar på frågorna. Envishet är både bra och dåligt, men mest bra tror jag. Bra att du fixade den där forskarkursen! 🙂

 2. Men snyggt jobbat att göra en kurs bara för att bevisa något! (ja, jag antar att du var intresserad också) Bra gjort! Det kallas att vara envis. Jag kan också vara lite så, men det har avtagit med åren. (herregud… jag har nog blivit gammal *skratt*)
  Pennor – särskilt på jobbet och om jag går iväg och har nåt möte eller så, då har jag aldrig en penna. (och jag ska vara rektor!)
  Här försvinner inte bara makan till sockorna, ibland är sockpar spårlöst borta…

 3. att vänta på svar ifrån läkarstationen kan göra en rastlös. pennor försvinner. ja, men å andra sidan kommer jag ofta hem med någon annan människas penna i fickan

 4. Ajaj för att slå i händerna, för mig är fötterna de som alltid råkar illa ut. Visst kan man få energi när någon påstår att man inte fixar nåt…positiv sådan, vilket du fick men kanske till ett högt pris.
  Ha en fin helg

 5. Jag svarade också pennor på den frågan – ena sekunden dräller det pennor överallt men när man väl behöver en så hittar man inte en enda fungerande att använda.

 6. åj, nu påminner du mej om när jag för länge sedan som tjugoåring ville få råd om jag ska läsa natur på vuxengymnasium… eller börja på ungdomsgymnasium? "Nej, det kommer du aldrig klara! Men du kan få jobb på storkök…." (jo, jag läste natur och började på Chalmers 😀 Men det är en annan historia)

Lämna ett svar