Funderingar

Det är lekstuga….

 
”Jag vill inte prata med dig om du pratar med dom och jag vill inte stötta din budget. Det ska vara min annars får det vara”.
Kompromisser existerar inte, inte utan motkrav och villkor. De senaste fyra åren, eller är det längre? så har det varit katastrof i Sveriges politik Det måste blivit så när Sverigedemokraterna kom in i riksdagen. De fick verkligen rollen som vågmästare. Jag är nog inte längre ensam om att inte veta vad jag ska rösta på framöver när det är dags för val. Nivån är under all kritik och jag blir bara trött. Ärligt talat så tycker jag att politikerna beter sig som ett gäng småbarn. Om det ser ut så här offentligt, hur ser det då ut bakom stängda dörrar? Kan ju hoppas på att nivån där är bättre.
Magdalena Andersson blev imorse framröstad som Sveriges första kvinnliga statsminister. Men så röstar centerpartiet på Kristerssons budget och då backar miljöpartiet. Så då måste Magdalena avgå. Bara sju timmar efter att hon blev vald. Gråter inte direkt över att miljöpartiet lämnar regeringen, det är nog det parti som jag har absolut svårast för. Absolut är miljön viktig men det finns andra problem som är närmre till hands att prioritera just nu. Vård, skola och omsorg till exempel. Eller alla skjutningar och gängkriminaliteten.
Läste nu att det som händer härnäst att hon ändå kommer bli framlagd som statsminister imorgon och att socialdemokraterna kommer regera som enpartiregering. Men hur blir det med demokratin då egentligen? Känner att jag kan alldeles för lite om det här området.

Min blogg startades i mars 2007 som en vardagsblogg med mycket fokus på mode. För några år sedan började jag fokusera på träning och hälsa ur olika perspektiv. Min stora passion är pilates och min dröm är att ha en egen pilatesstudio. Men jag drömmer också om att plugga till sjuksköterska och det närmsta målet just nu är att plugga till specialistundersköterska inom intensivvård och akutsjukvård. Det ska jag ta tag i nästa höst. Häng med mig här på bloggen genom högt och lågt! Just nu är det mycket fokus på ren omvärldsspaning. Vad händer i vår värld egentligen och vad vill våra politiker? Du kan även följa mig på instagram: @hannafialotta och på Facebook: Hannas Pilates VÄLKOMMEN TILL MIG!

0 Comments on “Det är lekstuga….

  1. Lekstuga deluxe!
    Men ett av grundproblemen är systemet vi har med negativ parlamentarism. Det funkade bra när det var 4-5 partier i riksdagen och tydliga block, men nu när det är 8 stycken blir resultatet bara låsning på låsning liksom.. :/

Lämna ett svar