Funderingar

Tankar kring föräldraskap

Det är inte lätt att vara förälder idag. Det finns så mycket som lockar ungdomarna, lockar ungdomarna från det som är viktigt och betydelsefullt i längden. Jag tänker ofta på det, hur mycket lättare mina förädrar hade det att uppfostra mig jämfört med idag när sociala medier tar mycket uppmärksamhet. Sen var det såklart inte lätt att uppfostra mig heller men de slapp iallafall att konkurrera med influenserna från sociala medier. De hade ”bara” att tacklas med dåliga kompisar som kunde ha dåligt inflytande. När jag hittade på dumheter och mamma och pappa kom på mig så löste de det med att jag fick utegångsförbud och sedan fick jag inte träffa dessa vänner i perioder. Jag lyssnade då för det mesta och smög bara ibland ut och träffade de där vännerna som de inte ville att jag skulle umgås med. Jag tyckte inte att det var så kul då men nu är jag ändå tacksam över att mina föräldrar var så stränga som de var.
Det kommer så många influenser från alla möjliga håll och jag kan tänka ibland att jag är glad över att jag inte är tonåring idag. Ungdomar idag har det verkligen inte lätt.
Jag önskar mig en manual med goda råd och tips och tricks hur man kan lösa situationer som uppkommer på bästa sätt. Att vara småbarnsförälder var som en smekning jämfört med att ha tonåringar som får olika problem. Säger inte att det är så för alla men jag hade verkligen ”lätta” småbarnsår. Uttrycket små barn, små bekymmer -stora barn, stora bekymmer stämmer rätt bra.

Min blogg startades i mars 2007 som en vardagsblogg med mycket fokus på mode. För några år sedan började jag fokusera på träning och hälsa ur olika perspektiv. Min stora passion är pilates och min dröm är att ha en egen pilatesstudio. Men jag drömmer också om att plugga till sjuksköterska och det närmsta målet just nu är att plugga till specialistundersköterska inom intensivvård och akutsjukvård. Det ska jag ta tag i nästa höst. Häng med mig här på bloggen genom högt och lågt! Just nu är det mycket fokus på ren omvärldsspaning. Vad händer i vår värld egentligen och vad vill våra politiker? Du kan även följa mig på instagram: @hannafialotta och på Facebook: Hannas Pilates VÄLKOMMEN TILL MIG!

Lämna ett svar