Funderingar

Värna om friheten

 I slutändan handlar det inte om vaccination, det handlar om frihet!
I mitt senaste inlägg om mina tankar så skrev jag meningen ovan och den tänkte jag spinna vidare på. Känns högaktuellt att fundera över vilket samhälle vi vill lämna efter oss till kommande genarationer. Våra äldre slet hårt för ett fritt samhälle, rösträtt och människors lika värde. Nu börjar det röra sig i en riktning som fler och fler börjar protestera mot. Om man ruckar på grundlagen, var kommer gränsen gå. Nu pratas det om att regeringen ska få fler befogenheter i pandemilagen i händelse av kris. Jag tycker att det känns ytterst obehagligt. Finns det verkligen vetenskapligt stöd för att ta till exempelvis lockdowns, obligatoriskt munskyddsanvändande och så vidare som motiverar hårdare tag i pandemitider? 
Det finns en annan sida av saken med. Vissa människor kan bara se positiva konsekvenser av vaccinationer. När sådana människor har makten kan det gå väldigt fel.

Att stödja obligatorisk COVID-19-vaccination för alla, innebär att stödja utlämnandet av någons medicinska status. Om vi tvingar människor att avslöja sin medicinska status, reglera deras beteende och göra intrång i deras medborgerliga friheter, är det definitionen hälsofascism, och strider mot ett fritt och liberalt samhälle.
Att skapa ett splittringssamhälle har haft, historiskt, farliga konsekvenser. Hur kommer vårt samhälle att se ut när vi förnekar människor deras valfrihet? (Läs mer HÄR,  länken är på engelska).

Min blogg startades i mars 2007 som en vardagsblogg med mycket fokus på mode. För några år sedan började jag fokusera på träning och hälsa ur olika perspektiv. Min stora passion är pilates och min dröm är att ha en egen pilatesstudio. Men jag drömmer också om att plugga till sjuksköterska och det närmsta målet just nu är att plugga till specialistundersköterska inom intensivvård och akutsjukvård. Det ska jag ta tag i nästa höst. Häng med mig här på bloggen genom högt och lågt! Just nu är det mycket fokus på ren omvärldsspaning. Vad händer i vår värld egentligen och vad vill våra politiker? Du kan även följa mig på instagram: @hannafialotta och på Facebook: Hannas Pilates VÄLKOMMEN TILL MIG!

0 Comments on “Värna om friheten

  1. Det är riktigt, riktigt läskigt! Kolla hur det blivit i ex Israel, Australien, NZ, kanada och vissa stater i USA.Och ingen verkar reagera! En del tycker t o m det är bra att man "tvingas" ta sprutorna. Helt ofattbart!

  2. Jag håller med dig om att alla har fri vilja när det gäller allting.
    När det gäller covid 19 vaccinet så får man läsa på mycket innan man beslutar om man ska ta det eller inte. Vad jag bestämmer mig för har ingen annan med att göra. Själv så har jag tagit det, mycket på grund av att jag jobbar på en demensvåning där alla mina brukare är i en riskzon så valde jag att ta det, mycket för att skydda mig själv och mina brukare.

Lämna ett svar