Söndagslistan

Söndagslistan vecka 7

I min gröna tröja, tror helt klart att den här tröjan (ihop med min orangea) är min mest använda överdel….. Väl investerade stålar måste jag säga. Har nu jobbat klart helgens pass. Jobbade med F som är så bra och så grymma sköterskekollegor. Det är tufft på jobbet nu, många som är riktigt sjuka och som dessutom behöver hjälp med mycket omvårdnad. Fullt ös verkligen.
Bad Rickard shoppa en blomma till mig när han var och storhandlade häromkvällen. Det blev den här blomman ovan. Vet dock inte vad det är för art, men gillar den ändå.
Känsla: Glad över att foten funkar att gå på utan några större bekymmer förutom vissa rörelser. Snart ska jag provspringa min fot och se hur den reagerar. Provsprang ikväll faktiskt. Mer under träning. 🙂
Väder: Kontrasternas vecka kan man säga. Tidigare i veckan hade jag vårkänslor men nu är det ju vinter igen. 
Bloggrelaterat: Skapade en ny kategori som fick namnet ”världen idag”. Där kommer jag samla alla inlägg av mer allvarsam karaktär som inte passar i andra kategorier. En annan sak är att jag  inte varit lika synlig så har därför haft färre läsare den här veckan. Antar det går upp och ner hos alla bloggare.
Träning: Cyklat 26 kilometer, tränat två timmar pilates och i förrgår körde jag och Rickard lite kondition och styrka. Jag brukar alltid tänka med skador/smärta att det alltid går att göra det som jag inte får mer ont av. Efter att ha gått på min skadade fot och kört alternativ träning i en vecka testade jag idag att springa lite försiktigt. Började väldigt lugnt för att se hur foten reagerade på det förändrade rörelsemönstret. Kände ingenting och vågade därför höja tempot en aning. Mest för att se var gränsen går. Tre kilometer senare klev jag av löpbandet utan en enda protest från foten. Får jag inga bakslag nu kommer jag börja springa lite mer. Inga tuffa pass utan lugnt och städat. Så glad och tacksam över snabb återhämtning! 🙏💪💥
Omvärldsspaning:
Tystnaden som ekar i medierna kring journalisternas fokus, att det inte ifrågasätts mer har fått en del fokus den här veckan. Egentligen skulle jag vilja copy paste:a hela den här debattartikeln som jag ska länka till, gjorde det med debattartikeln om vad som händer i Canada men vet inte om man får det egentligen. Måste läsa på om copyright.

I en tid när Google, Twitter och Facebook censurerar till och med vetenskapliga magasin och Österrike och Australien beter sig på ett sätt som skulle få mången gammal diktator att jubla över kreativiteten, då behövs den modige, granskande journalisten mer än någonsin.
Den systemkollaps vi sett under covid-19-krisen kunde jag dock inte föreställa mig att behöva uppleva.”

Nu mer än någonsin behöver vi en kritisk journalistkår,  en kår som inte jamsar med utan vågar belysa problemen som vi ser, som inte vill censurera utan står upp för sanning. Det är min största önskan under 2022. Mod att stå upp för det som är rätt och sant. (DIrekt hörde jag min pappas röst i huvudet, han sa det ofta när jag var barn….)

               <<LÄS MER HÄR: Debattartikel Journalistikens kollaps är ett hot mot friheten>>Har du hängt med kring det som händer i Canada? Ytterst obehagligt att så totalt strunta i vad medborgarna vill och ännu värre att utmåla demonstranterna som högerextrema. Delade hela artikeln i inlägget igår, inlägget är lite mer läsvänligt än bilden.

Veckans filmer:
Beck – 58 minuter
Släkten är värst
Familjen är värre
Veckans instastories
Veckans mest lästa inlägg:
Godaste:

I fredags firade vi att US blivit VRE-fritt och cheferna bjöd på tårta. Från oktober till nu har vi spritat, spritat och så spritat lite till. Tänk dig att städa allting tre gånger och gnugga varje gång i 60 sekunder…. Minns en natt när jag spritade en liten låda med blodtrycksmanschetter, stetoskop, saturationsmätare och något mer smått och gott. Det tog mer än en timme innan jag var klar. Glad att slippa det nu. Så mycket tid vi la på städning samtidigt som patienterna behövde hjälp med sitt.

Min blogg startades i mars 2007 som en vardagsblogg med mycket fokus på mode. För några år sedan började jag fokusera på träning och hälsa ur olika perspektiv. Min stora passion är pilates och min dröm är att ha en egen pilatesstudio. Men jag drömmer också om att plugga till sjuksköterska och det närmsta målet just nu är att plugga till specialistundersköterska inom intensivvård och akutsjukvård. Det ska jag ta tag i nästa höst. Häng med mig här på bloggen genom högt och lågt! Just nu är det mycket fokus på ren omvärldsspaning. Vad händer i vår värld egentligen och vad vill våra politiker? Du kan även följa mig på instagram: @hannafialotta och på Facebook: Hannas Pilates VÄLKOMMEN TILL MIG!

Lämna ett svar