Vardagen

Söndagslistan vecka 9

Känsla: Jag vill egentligen inte lägga fokus på det som händer i Europa nu men mitt känsloliv är där. Jag vill inte läsa några tidningar eller titta nyheter på tv. Det blir för mycket och för mäktigt att ta in. Varje morgon hoppas jag på att få höra om kapitulation men nej. Inget av det än. Mitt hjärta gråter!
Väder: Det har varit en fantastiskt fin vecka med sol varenda dag. Underbart ju!
Träning: Jag transportcyklade till och från jobbet i måndags, då blev det också dryga femtio minuter pilates med Linnea. Tisdag och onsdag fick bli vilodag. Pilates i Mjölby på torsdagen var givet, i fredags körde jag ett styrkepass för hela kroppen och cyklade 17 kilometer. Kvällen bjöd också på 25 minuter rörlighet. På lördagen fortsatte jag på temat rörlighet, då blev det 20 minuter härlig stretch för kroppen.
En udda tanke: Jag vet inte var den kommer ifrån eller varför. Jag har min strikta uppfattning av yoga men den här veckan har jag känt suget efter att börja träna yoga. Högst oklart varför. Du som hängt med ett tag minns kanske när jag skapade ”rabalder” här kring mina tankar om att som kristen utföra yoga. Så jag förstår inte varifrån tanken kommer. Kanske av behovet  av att få in mer rörlighet och stretch, förresten. Så svårt det där, jag vill undvika yoga men alla stretchövningar finns i yogan med. Samma med pilates, vissa av övningarna finns i yoga med även om syftet med de båda disciplinerna inte är samma.
Positiva punkter från veckan:
– Fått in mycket stretch och rörlighet. Ska sträcka ut en stund på mattan idag med innan jag åker till jobbet.
– Bra samarbete med kollegorna.
– Läst många tänkvärda ord.
– Det vackra vädret!
Det sämsta från veckan:
Att min kropp protesterar mot löpning. Oerhört frustrerande! Om dryga två veckor är det kurs och eventuellt löptest. Om kroppen är då som idag kommer jag inte kunna springa. Det gör ont bara av att gå. Det är något i bäckenet som strular. Tror det är en led som sitter i bäckenet som spökar. Men jag har inte varit hos någon fysioterapeut så jag vet inte.
Tips:
Lyssna på podden modiga människor när Zoia intervjuar Anna Hallén Buitenhuis. Så bra och tänkvärt!
Veckans mest lästa inlägg:
Veckans instastories:
          
Hur var det nu med IVA-krisen under pandemin? Enligt Svenska intensivvårdsregistret var det färre intensivvårdstillfällen under 2020 och 2021 än innan pandemin. Säger inget mer än att det är en intressant betraktelse. Menar heller inte att misskreditera den stora uppoffring och det slit som IVA-personalen haft under pandemin.
Tog en cykeltur i solskenet i fredags. Men det tog lång tid att tina upp… Jag frös så jag skakade innan jag fick upp värmen igen.
Tog en liten skojbild när jag var i Mjölby i torsdags. Den la jag ut på instastories med texten om det planerade träningspasset.
Jobb på lördagen
Och så imorse la jag ut bilden med vargen. Sant ju!
 

Min blogg startades i mars 2007 som en vardagsblogg med mycket fokus på mode. För några år sedan började jag fokusera på träning och hälsa ur olika perspektiv. Min stora passion är pilates och min dröm är att ha en egen pilatesstudio. Men jag drömmer också om att plugga till sjuksköterska och det närmsta målet just nu är att plugga till specialistundersköterska inom intensivvård och akutsjukvård. Det ska jag ta tag i nästa höst. Häng med mig här på bloggen genom högt och lågt! Just nu är det mycket fokus på ren omvärldsspaning. Vad händer i vår värld egentligen och vad vill våra politiker? Du kan även följa mig på instagram: @hannafialotta och på Facebook: Hannas Pilates VÄLKOMMEN TILL MIG!

0 Comments on “Söndagslistan vecka 9

  1. Jag har gått på yoga förut ska nog börja igen tror jag, det var bra. Hoppas du blir bättre i höften. Jag lyssnar ofta på modiga människor, vilken bra podd och Anna är ju så bra.

  2. Jag pallar inte hänga med i allt skrivande om kriget/konflikten. Media vinklar ändå bara allt från ett håll.
    F.ö är yoga INTE stretch. Är det det du vill ha så finns det stretchprogram och klasser. 🙂

  3. Intressant att läsa din lista. Och en varierad vecka har det ju varit. Visst är det hemskt det som händer i Ukraina och för alla som berörs där och de som är på flykt. Har försökt att bidra på olika sätt. Även världsläget är ju nu än mer hotat. Skrämmande.
    Hoppas och önskar att ditt bäcken ska bli bättre och säkert kan du få hjälp hos en naprapat eller fysioterapeut.
    Lyssnade med stort intresse på "Modiga människor" och fint att de finns mitt ibland oss. Tror att många är modiga när det gäller.

Lämna ett svar