Tänkvärda inlägg av andra

Agenda 2030

Det finns en dröm och önskan om att alla ska dela med sig, alla ska visa respekt för varandra, alla ska vara trygga och mätta och alla ska dela samma mål. Denna dröm heter Agenda 2030. Drömmen är vacker, kärleksfull och underbar.

Men har du tänkt på vad det innebär?

Har du någonsin flyttat och några vänner liksom bara försvann just den dagen du behövde hjälp? Eller tillhör du en bostadsrättsförening och på årets städdag är det alltid samma gäng som kommer och samma som inte dyker upp? Bäst av allt, du ska dela med dig, så de får halva din lön så det blir rättvist samt att du som har tid och ställer upp naturligtvis hjälper dom med flytten när det är deras tur att flytta.

Men tillbaka till dilemmat. Hur ska du få dessa att göra ”vad de ska”? Tvång? Och när du lyckats med dessa (om det någonsin går) så ska du sen lyckas med hela världens befolkning.

Vad innebär det tvånget? Och ännu värre, hur blir det med allt som ska påtvingas som du själv inte håller med om. Ska du tvingas? Hotas? Straffas? Har du någon gång avbokat något som du egentligen borde ha gjort (med en liten vit lögn)? Hur blir det EGENTLIGEN när alla ska sträva åt samma håll. Det låter underbart, men har du verkligen fått det att funka i ditt liv? Om inte, hur ska det då funka i hela världen?

Jag älskar tanken med att dela med sig. Jag gör det var dag på olika sätt. Men jag ser människor i min omgivning som inte gör så… hur gör vi med dom? Bestraffar?

Alla ska visa respekt för varandra. Det låter varmt, empatiskt och kärleksfullt. Jag gillar tanken. Men vad betyder den egentligen?

Kan du visa respekt för en kultur som använder hedersvåld? Eller anser du det fel? Ska din åsikt tvingas på andra? Är det lika okej om du tvingas ändra dig så de kan respektera dig? Vem äger FACIT på vad som är rätt och ska respekteras? Har du någon gång träffat på människor på FB som inte visar respekt? Vuxna människor som uttrycker sig så fult så du tappar hakan? Hur ska dessa övas i att visa respekt? Och har du respekt för dom?

Drömmar börjar med dig och din värld. Drömmar har ”ben” att gå med (en plan med svaret på hur). Annars blir det bara en fantasi.

Vem ska vi ge makt till att styra vad som ska göras, delas och hur? Det låter vackert men jag ser ingen bra lösning. Diktatur? Världens elit, WEF, får makten? Industrin som har alla pengar får makten? Låter inte lockande alls.

Dela samma mål? Vi kan ju för tusan inte ens komma överens om vilket parti som ska styra Sverige. Människor betedde sig vidrigt under C-tiden. Och abortfrågan är fortfarande en diskussionsfråga. Tänk om den åsikten du INTE har är den som ska respekteras? Med tvång!

Med vilka medel ska vi skapa den trygga och ansvarsfulla världen? Och vem bestämmer vad det innebär? Du kommer inte ha en röst. För hur skulle det se ut om du tänkte och tyckte själv. Nej, nu ska alla följa strömmen, lyda och hålla sig på mattan.

Och någon vill gärna ha denna makt! Drömmer låter underbar. Jag vill också leva på en ren jord, full av kärlek och jämställdhet. Jag vill också att kvinnor och barn ska vara trygga och alla ska ha rent vatten och tillräckligt med mat. Svinrika landet Sverige har inte lyckats med detta och vi tjafsar vart fjärde år om hur det ska lösas, samtidigt som vi ALLTID skyller på den politiska färgen som vi själva inte tillhör. Psst, ingen färg har lyckats…

Jag känner mig inte helt trygg i att lämna över mitt liv till industrins händer, till makten som eliten önskar roffa åt sig. Och helt ärligt, jag är 100% säker på att OM jag offrade allt jag har för att blint lyda så hade de ändå inte skapat detta lilla paradis. För de som drömmer om denna makt är inte människor fylla av empati och kärlek.

Deras dröm och mål låter så, (för att du ska vilja följa), men deras historia visar på annat.

Vi har haft ledare tidigare som ville göra ”ett land” där alla tycker samma sak, av jordens befolkning. Gick sådär.

Vi människor är djur som leker Gud. Problemet är att det är några stycken på toppen som vill ha makten av Gud. Är du redo att lyda? Följa? Är du redo att respektera det du avskyr? För det är inte säkert att det är dina värderingar som blir de som ska respekteras…

Nej, vi är människor med känslor, värderingar, tankar och medvetande. det gör att vi kommer tänka och tycka olika. Några kommer vara snälla, omtänksamma och kärleksfulla och andra kommer vara psykopater och narcissister. Att göra oss till EN grupp med samma mål och strategi låter vackert, men är det rimligt?

Börja med din familj och dina vänner och bekanta. Få den till en homogen grupp där alla delar lika och alla ställer upp för varandra, även när det är tråkigt. Få alla att tycka samma i C-frågan och vilket parti man ska rösta på samt hur man ska lösa olika problem med EN lösning som alla är överens om. När du lyckats med det, då kan vi prata om att tvinga jordens befolkning ner i en lydig box med tvång.

Text av Anna Hallen Buitenhuis

Min blogg startades i mars 2007 som en vardagsblogg med mycket fokus på mode. För några år sedan började jag fokusera på träning och hälsa ur olika perspektiv. Min stora passion är pilates och min dröm är att ha en egen pilatesstudio. Men jag drömmer också om att plugga till sjuksköterska och det närmsta målet just nu är att plugga till specialistundersköterska inom intensivvård och akutsjukvård. Det ska jag ta tag i nästa höst. Häng med mig här på bloggen genom högt och lågt! Just nu är det mycket fokus på ren omvärldsspaning. Vad händer i vår värld egentligen och vad vill våra politiker? Du kan även följa mig på instagram: @hannafialotta och på Facebook: Hannas Pilates VÄLKOMMEN TILL MIG!

Lämna ett svar