Hanna funderar

Är det inte konstigt?

Är det inte konstigt hur det alltid är kaos när det är lite folk på plats och alltid lugnt när man är många? Tycker att det sällan slår fel faktiskt. Just det läget har vi på jobbet just nu. Det är många svårt sjuka människor som behöver hjälp och många av mina kollegor är på semester. Dålig kombo men det är bara att göra sitt bästa för varje person som kommer in.

Är det inte konstigt hur fact checkers på Facebook är snabba med att rätta coronakritiska inlägg. Däremot så har de aldrig rättat AnnCathrin och Bo Engwalls texter på Facebook. Inte heller Läkaruppropets texter. Det tycker jag är mycket intressant.

Är det inte konstigt hur mycket som rent generellt tillåts gå fel innan det verkligen blir en förändring? Att man tänker att det går säkert ett tag till och så får det bli fel gång på gång innan man tar tag i saken. Varför inte göra något direkt istället? Att tänka ett steg längre så att första gången något händer inte blir både två, tre och fyra gånger. Jag tänker inte på något särskilt utan det är bara en allmän fundering.

Är det inte konstigt hur media lyfter samma saker. Under två års tid så pratades det bara om coronapandemin, sen kom kriget i Ukraina. Efter det var det fokus på apkopporna och nu är Aftonbladet och Expressen igång med sitt ”smittan ökar” igen….

Är det inte konstigt att WHO utlöser nödläge kring apkopporna. Varför gör man det när det endast är dryga 16000 fall från ca 75 länder?

Min blogg startades i mars 2007 som en vardagsblogg med mycket fokus på mode. För några år sedan började jag fokusera på träning och hälsa ur olika perspektiv. Min stora passion är pilates och min dröm är att ha en egen pilatesstudio. Men jag drömmer också om att plugga till sjuksköterska och det närmsta målet just nu är att plugga till specialistundersköterska inom intensivvård och akutsjukvård. Det ska jag ta tag i nästa höst. Häng med mig här på bloggen genom högt och lågt! Just nu är det mycket fokus på ren omvärldsspaning. Vad händer i vår värld egentligen och vad vill våra politiker? Du kan även följa mig på instagram: @hannafialotta och på Facebook: Hannas Pilates VÄLKOMMEN TILL MIG!

2 Comments on “Är det inte konstigt?

Lämna ett svar