Träning

Att vilja ha snabba resultat

Att få resultat i min träning kräver både tid, tålamod och ansträngning. Jag vet att det inte är rimligt att kräva snabba resultat. Kroppen fungerar inte så. Som nybörjare däremot kommer resultaten snabbare men när man fått en bra rutin, kroppen har fått en grundstyrka kräver det mer för att komma vidare. Det kan säkert hänga ihop med att vi lever i en tid där vi omedelbart får snabba belöningar.

Hur kan jag hantera det här med att vilja ha snabba resultat då?

  • Det är inte särskilt produktivt att vilja ha snabba resultat. Förändring tar tid och jag tänker att det måste få göra det. Jag vill fokusera på de små framsteg jag gör varje månad. Tex att jag kände stor skillnad när jag cyklade i lasarettsbacken igår.
  • Lära mig av min resa. Ibland tänker jag att träning inte bara handlar om mina fysiska resultat utan också vad jag lär mig under tiden. I varje liten del finns det möjligheter att växa.
  • Att sträva efter snabba resultat kan öka skaderisken. Tex att jag går ut för hårt och höjer min träningsdos för snabbt. Kanske börjar springa intervaller för ofta. Ja vad som helst egentligen. Det är viktigt att låta träningen ta tid. Skynda långsamt!
  • Motivation är svårt men jag är av den uppfattningen att man vaknar inte bara en dag och tänker att man ska börja träna utan ofta måste man ge sig själv en knuff. Motivation skapar man genom att kanske i början tvinga sig till träning och sedan fortsätta på grund av endorfinkickarna som man får.
  • Resultat får jag genom att få regelbundenhet i min träning.

Det är naturligt att vilja ha snabba resultat men det är viktigt med att ha realistiska förväntningar och skapa en långsiktig hållbarhet. Så jag ska ge mig själv tid och försöka njuta så mycket som möjligt!

Min blogg startades i mars 2007 som en vardagsblogg med mycket fokus på mode. För några år sedan började jag fokusera på träning och hälsa ur olika perspektiv. Min stora passion är pilates och min dröm är att ha en egen pilatesstudio. Men jag drömmer också om att plugga till sjuksköterska och det närmsta målet just nu är att plugga till specialistundersköterska inom intensivvård och akutsjukvård. Det ska jag ta tag i nästa höst. Häng med mig här på bloggen genom högt och lågt! Just nu är det mycket fokus på ren omvärldsspaning. Vad händer i vår värld egentligen och vad vill våra politiker? Du kan även följa mig på instagram: @hannafialotta och på Facebook: Hannas Pilates VÄLKOMMEN TILL MIG!

Lämna ett svar