Fotboll

Gameplan

Jag har varit ute och dömt fotboll idag i herrar division 7. Vädret var fantastiskt vackert, strålande sol och över 20 grader. Underbart ju! Det var en riktigt tuff match med många heta känslor. Jag gjorde det jag kunde och fick bra kritik efter matchen av det ena laget.

Jag försökte hålla mig till min gameplan: hitta enkla frisparkar när det behövs och välja så offensiva positioner som möjligt. I det stora hela lyckades jag hålla mig till min plan. Sen finns det alltid saker och ting som jag hade kunnat göra annorlunda. Det är det som är det svåra med att vara domare. Jag har liksom ingen tid på mig att fatta beslut utan från situationen händer till spelarna vill ha ett beslut så måste det gå fort. Så ibland blir det fel. Men det såg vi ju i VM att även så högt rankade domare tar felbeslut ibland och även beslut som är matchavgörande.

Jag snokade lite på instagram och då hittade jag lite bilder på mig i rollen som domare. Så kul att se tycker jag. Gillar mitt kroppsspråk, jag ser bestämt ut. Det har jag alltid fått som positivt när jag har haft observatörer, mitt kroppsspråk men också mina bedömningar. Hade varit lite intressant att se vad en observatör tycker om mitt domarskap nu. Jag har inte haft någon som observerat mig sedan jag var på Aroscupen 2019. Jag har ju kommit dit att att jag inte anses som en domare att satsa på och då prioriteras observatörerna till andra matcher.

Tur jag inte ser mig själv på fotbollsplan. Man (läs jag) är inte snygg alltså när man är fokuserad på vad spelarna gör. Och vad gör jag med mitt finger egentligen?

Blåst en straff där laget gjorde mål.

Och den här är ju humor alltså. Men jag hoppas att jag blåste frispark för den där höga foten är inte fin alltså.

Min blogg startades i mars 2007 som en vardagsblogg med mycket fokus på mode. För några år sedan började jag fokusera på träning och hälsa ur olika perspektiv. Min stora passion är pilates och min dröm är att ha en egen pilatesstudio. Men jag drömmer också om att plugga till sjuksköterska och det närmsta målet just nu är att plugga till specialistundersköterska inom intensivvård och akutsjukvård. Det ska jag ta tag i nästa höst. Häng med mig här på bloggen genom högt och lågt! Just nu är det mycket fokus på ren omvärldsspaning. Vad händer i vår värld egentligen och vad vill våra politiker? Du kan även följa mig på instagram: @hannafialotta och på Facebook: Hannas Pilates VÄLKOMMEN TILL MIG!

2 Comments on “Gameplan

Lämna ett svar