Söndagslistan

Söndagslistan vecka 36

Känsla: Bortsett från frustrationen över mina höfter så har jag haft en bra känsla. Det har känts roligt att ha min praktik
Väder: Det känns som sommar igen. Även att det är kolsvart när jag går till bilen efter ett kvällspass. Njuter av att få känna solen strålar värma igen.

Träning: Jag har joggat två pass och idag ska jag ut och döma fotboll. Funderar på om jag gjort något mera utöver det och konstaterar att det blivit yttepytte lite rörlighetsträning också.

Mina positiva från veckan:

  • Fått se mycket nytt under mina pass på akuten.
  • Känns faktiskt kul att vara igång med mina studier igen.
  • jag har kommit igång med grunden till två inlämningsuppgifter.
  • Efter varje pass på akuten så har jag frågat den person jag gått med om de tänkt på något särskilt som jag kan utveckla. Än så länge har jag bara fått höra bra saker vilket gör mig väldigt glad.

Veckans sämsta: Är helt klart att min pilateskurs ställdes in i höst.

Veckans reflektion: Politikerna vill spara pengar. Det finns inga pengar sägs det. Vet du vad jag är rädd för? I den här sparivern kommer det snart inte finnas någon sjukvård att få. De som jobbar inom vården kommer tröttna på dåliga villkor, det kommer bli hårdare prioriteringar kring vilka som får vård och fler kommer dö i väntan på vård. Det finns ju en ”kriskassa” som regeringen tog av för att kunna hantera pandemin. Av samma kassa tas det nu för att hjälpa till i kriget i Ukraina. Så det finns uppenbarligen pengar att ta av men vårdkrisen i Sverige är väl inte tillräckligt allvarlig…..

Bilder från veckan:

  • Plugg och så lite mer plugg.
  • Gillar de där thaikuberna men den där blå är stark alltså. Med ett stort glas mjölk till så gick det ner.
  • En av sysslorna på jobbet är att kolla bäst före-datum på provrören. Känner mig alltid så gammal då för texten är pytteliten och i en färg som knappt syns.
  • Gjorde en vegetarisk tomatpasta där basen var keldas tomatsoppa. Adderade av mina egna tomater och körsbärstomater. Blev riktigt gott tycker jag.
  • När jag ska till praktiken på akuten så tar jag alltid trapporna. Samma när jag hade praktiken på IVA. När jag ska till mitt vanliga jobb däremot så tar jag alltid hissen. Det är helt klart skillnad på trappor och trappor.

Veckans hyckleri:

Min blogg startades i mars 2007 som en vardagsblogg med mycket fokus på mode. För några år sedan började jag fokusera på träning och hälsa ur olika perspektiv. Min stora passion är pilates och min dröm är att ha en egen pilatesstudio. Men jag drömmer också om att plugga till sjuksköterska och det närmsta målet just nu är att plugga till specialistundersköterska inom intensivvård och akutsjukvård. Det ska jag ta tag i nästa höst. Häng med mig här på bloggen genom högt och lågt! Just nu är det mycket fokus på ren omvärldsspaning. Vad händer i vår värld egentligen och vad vill våra politiker? Du kan även följa mig på instagram: @hannafialotta och på Facebook: Hannas Pilates VÄLKOMMEN TILL MIG!

Lämna ett svar