Hanna funderar

Bah humbug?

Jag har alltid haft den synen att man kan påverka sin hälsa väldigt mycket genom att sova bra, äta rätt och att röra på sig. De personer som jag träffat i mitt yrke som blivit riktigt gamla är de som varit aktiva, ätit bra mat och inte haft en cocktail med mängder med läkemedel som interagerar med varandra och ger biverkningar. Men har man oturen att bli sjuk är det bra att det finns läkemedel som kan hjälpa en att bli frisk som t ex antibiotika vid bakteriell infektion. Ren symtomlindring är jag fortfarande inte för om jag inte vet orsaken till symtomen. Iallafall, jag snubblade över nedanstående inlägg på Facebook häromdagen som jag tänkte dela några tankar kring.

Jag är helt för att testa andra metoder än traditionell skolmedicin för att förbättra sitt mående. Men att gå så långt att påstå att skolmedicinen är kvacksalveri och att man kan bli botad från sin KOL med ortobionomi är lite väl magstarkt. Tänk om jag skulle komma till KOL-patienterna som jag träffar på mitt jobb och säga att vi ska göra några övningar och att de sedan kommer de bli friska. De skulle titta på mig som att jag är dum i huvudet. Läste lite om metoden HÄR och enligt författaren ska metoden vara bra för att låsa upp låsningar och spänningar i musklerna. Det vore ju fantastiskt om KOL bara berodde på att man är lite spänd i muskulaturen, nu vet jag alltför väl att det inte är så enkelt. Däremot så är andningsgymnastik alltid bra men det gör en ju inte direkt frisk. Vet man ens mekanismen bakom KOL när man säger en sådan sak som i inlägget ovan? Funderar också på om personen i inlägget inte hade en sån långt gången KOL, då kanske det är möjligt. Den bästa bromsande behandlingen för KOL är ju att sluta röka.

Visst finns det mycket fuffens men det är framförallt från läkemedelsföretagens sida. Allt i skolmedicinen är inte bah humbug även om många vill få det att låta så. Blir rätt så trött på den inställningen. Det man i så fall bör kritisera är läkemedelsindustrin. De har allt att vinna på att människor blir sjuka. Ett konkret exempel är till exempel Pfizers forskningsfusk som lett till mångmiljonbelopp i böter. Bara att googla böter och Pfizer så kommer det upp massor med material.

Min blogg startades i mars 2007 som en vardagsblogg med mycket fokus på mode. För några år sedan började jag fokusera på träning och hälsa ur olika perspektiv. Min stora passion är pilates och min dröm är att ha en egen pilatesstudio. Men jag drömmer också om att plugga till sjuksköterska och det närmsta målet just nu är att plugga till specialistundersköterska inom intensivvård och akutsjukvård. Det ska jag ta tag i nästa höst. Häng med mig här på bloggen genom högt och lågt! Just nu är det mycket fokus på ren omvärldsspaning. Vad händer i vår värld egentligen och vad vill våra politiker? Du kan även följa mig på instagram: @hannafialotta och på Facebook: Hannas Pilates VÄLKOMMEN TILL MIG!

2 Comments on “Bah humbug?

  1. Det är ju direkt naivt och faktiskt omdömeslöst att påstå att några övningar skulle bota kol. Då saknar man helt insikt. Sedan är det självklart så att vissa övningar kan hjälpa men det är inte samma sak utan bara något som underlättar. A och O är att sluta att röka och ännu bättre att inte börja. Dock är det bra att veta att det är aldrig för sent att sluta!

Lämna ett svar