Min vardag

Borta bra men hemma bäst

Visst saknar jag Gotland och längtar tillbaka. Men precis som talesättet säger, borta är bra men hemma är bäst. Imorse vaknade jag i sängen på Kalmar stadshotell och nu när jag skriver det här inlägget sitter jag i mitt hörn i soffan i vårt lilla radhus. Dagarna har gått så fort.

Idag kom den riktiga högsommarvärmen tillbaka, vilket passade bra då vi tänkte ha en utedag med barnen på Öland. Jag ville åka till Byrums raukar. Men först stannade vi till vid Svinö, ett naturreservat som ligger precis vid ölandsbron.

Min blogg startades i mars 2007 som en vardagsblogg med mycket fokus på mode. För några år sedan började jag fokusera på träning och hälsa ur olika perspektiv. Min stora passion är pilates och min dröm är att ha en egen pilatesstudio. Men jag drömmer också om att plugga till sjuksköterska och det närmsta målet just nu är att plugga till specialistundersköterska inom intensivvård och akutsjukvård. Det ska jag ta tag i nästa höst. Häng med mig här på bloggen genom högt och lågt! Just nu är det mycket fokus på ren omvärldsspaning. Vad händer i vår värld egentligen och vad vill våra politiker? Du kan även följa mig på instagram: @hannafialotta och på Facebook: Hannas Pilates VÄLKOMMEN TILL MIG!

20 Comments on “Borta bra men hemma bäst

 1. Jag är alltid lika glad då jag sätter nyckeln i låset efter att ha varit iväg! Det betyder inte att jag ogillar äventyr på annat håll, det är bara känslan av trygghet och att jag har koll på var grejer finns som är skön. Och sängen hemma sover jag alltid bäst i!

 2. Som du skriver så tycker man att det är borta bra men hemma bäst. Har lagt märke till att Gotland är en favorit att besöka på semestern hos dig. Själv har man aldrig varit på Gotland men det har jag nog sagt förut.

 3. Ja det är alltig härligt att komma iväg, hur än härligt man än haft det. Skönt med semester och man ser ju hur härligt ni haft det verkligen. Raukar är ju något magiskt över såklart.

 4. Låter som ni har haft en mysig mini semester på Gotland 😊.
  Så fina bilder du har tagit 😃.
  ”Borta bra men hemma bäst” är ett talesätt som stämmer väldigt bra 😊. Snabba kast hos dig 😅.

  Härlig dag ni hade på Öland bland Raukar & sand stränder 😊.

  Ta hand om dig och va rädd om dig❣️🤗

 5. Det är härligt med semester och att komma bort. Ni verkar ha haft det jättebra. Men hemma är ju alltid hemma ändå.

 6. Vilka otroligt vackra bilder du bjuder på. Både Gotland och Öland har så mycket att erbjuda. Öland borde man åka till lite oftare. Var många år sedan sist. Kör ju dit på 3 timmar… Lätt som en plätt ju!

 7. Det ser så fint ut, både naturen och arkitekturen. Jag känner också att borta bra men hemma bäst. Jag kom också hem idag och gläds åt att åter få sitta i min soffa, sova i min säng- och pussa på marsvinen förstås.

 8. Det var en intensiv och väldigt innehållsrik snabbsemester skulle jag säga. Personligen tycker jag alltid att talesättet ”borta bra men hemma bäst” är totalt överreklamerat, men vi är ju olika.
  Japp, det ska bli upp till 28 grader i veckan. Ni har ju semester kvar (hoppas jag i alla fall) så då gäller det att njuta av det närområdet har att erbjuda. Lycka till! Och njuuuuut av värmen!

  1. Ja, vi har dryga tre veckor kvar av semestern. Värmen är här igen, hur härligt som helst. Under en tid vill säga för jag mår inte bra när det är för varmt för länge.

Lämna ett svar