Min vardag

Fantastiska vyer

Godmorgon! Jag har varit vaken till och från sedan tre. Så onödigt att jag sover så dåligt. Men den här gången beror det på ett väldigt varmt hotellrum. Brukar det inte finnas AC på hotellrum? Kanske beror lite på vilken typ av hotell det är. Idag är planen att se mer av Öland. Men först frukost. Här har dom ett system där man får välja vilken tid man vill äta frukost. Vet inte riktigt vad jag tycker om det, kanske är bra. Hur sóm helst så blir det en lång väntan på att få gå ner.

Bilderna ovan då! Vi åkte som jag skrev igår ner till Ottenby för att gå upp i fyren Långe Jan. Den reser sig mäktiga 42 meter. Jag är enormt höjdrädd men skulle kolla ner ändå…. Vägen till fyren går genom en enorm kohage där det också fanns får. De såg väldigt välmående ut och det tror jag det när de får dessa ytor att röra på sig. En kossa hade ställt sig på vägen med sin kalv för mellanmål. De var totalt obekymrade om människorna och bilarna.

Runt fyren är det också ett fågelskyddsområde. Jag har inte sett så många svanar på ett och samma ställe som jag gjort här. Det finns mängder, vi fick även se en liten säl som satt på en sten långt ute på vattnet.

Jag roade mig även med att fota lite närbilder. Undrar vad alla andra runt omkring tänkte när jag bitvis kröp runt på marken. Jag är väldigt nöjd med bilderna!

Min blogg startades i mars 2007 som en vardagsblogg med mycket fokus på mode. För några år sedan började jag fokusera på träning och hälsa ur olika perspektiv. Min stora passion är pilates och min dröm är att ha en egen pilatesstudio. Men jag drömmer också om att plugga till sjuksköterska och det närmsta målet just nu är att plugga till specialistundersköterska inom intensivvård och akutsjukvård. Det ska jag ta tag i nästa höst. Häng med mig här på bloggen genom högt och lågt! Just nu är det mycket fokus på ren omvärldsspaning. Vad händer i vår värld egentligen och vad vill våra politiker? Du kan även följa mig på instagram: @hannafialotta och på Facebook: Hannas Pilates VÄLKOMMEN TILL MIG!

12 Comments on “Fantastiska vyer

 1. Fina bilder. Närbilder på blommor gillar jag. Har varit uppe i Långe Jan några gånger. En gång med elever på skolresa. Då fick vi också lite guidning på Ottenby fågelstation. Intressant!

 2. Vi hade oturen när vi besökte Helsingborg att bo på ett hotell utan AC. Kan säga att vi alltid kollar om det finns AC nu när vi bokar hotell. Man är lite extra bortskämd när man redan har det här hemma.

  1. Jab blev så förvånad. Det brukar alltid vara bra ventilation och lagom varmt på rummen vi varit på tidigare. Vi har också AC hemma så vi är också bortskämda.

 3. Då blev det nästa ö för er alltså.
  Konstigt att det inte fanns AC på rummet.
  Jag brukar också tänka, att nu undrar nog folket vad jag håller på med. När jag zoomar in bilder med mobilen.
  Öland är vackert. Där semestra vi mycket när våra barn var små. Vi campade längre upp på ön, i Löttorp.
  Ha en fortsatt fin måndag.
  Carin

  1. Ja, vi hade tänkt ta Öland senare men eftersom vi var nere i dom krokarna kändes det ändå smidigare att Öland samtidigt. Hehe, jag kröp runt med min systemkamera.

 4. Dom andra får tycka vad dom vill om att du kröp på alla fyra. Huvudsaken är ju ändå att du får till sånna här fina bilder. Kryp mer så får du säkert till fler

Lämna ett svar