Min vardag

Skyltsöndag #476

Dagen startade tidigt imorse. Frukost och städning av stugan stod på schemat. Halv nio lämnade vi ett dimmigt Visby. Därefter har dagen gått i ett. När vi kom fram till Oskarshamn så åkte vi vidare till Kalmar för en lunch på McDonalds. Vi styrde sedan kosan till Öland. Alex har önskat att få se lite mer av Öland så när vi ändå var neråt landet var det smidigt att passa på. Från början tänkte vi att vi skulle tagit Öland senare men det kändes lite mastigt att åka samma resa en gång till senare under semester. Särskilt med tanke på att vi som vanligt kommer vilja springa Byrundan i Gamleby och eventuellt stadsloppet i Västervik.

Vi började med att åka ner till sydligaste av Öland: Ottenby för att knalla upp i Långe Jan. 197 trappsteg upp kändes i benen vill jag lova. Bilder från utsikten från fyren och lite annat smått och gott kommer i egna inlägg. Just detta inlägg har fokus på skyltar eftersom jag ville vara med i BP:s skyltsöndag.

Hjärtstartarskylten finns i naturreservatet Gammalsby Sjömarker. Jag tror aldrig jag sett hjärtstartare i natuerreservat. Hur bra som helst! Fågelskyltarna är däremot fotade vid Långe Jan.

Trevlig skylt från naturreservatet jag nämner ovan och så vägvisaren på Kalmars stadshotell. Tyckte den var lite fyndig.

Ikväll ska jag ha lite bloggtid och senare står det fotboll på tv:n på schemat. Barnen är trötta nu och tycker allt att det räcker med aktiviteter.

Min blogg startades i mars 2007 som en vardagsblogg med mycket fokus på mode. För några år sedan började jag fokusera på träning och hälsa ur olika perspektiv. Min stora passion är pilates och min dröm är att ha en egen pilatesstudio. Men jag drömmer också om att plugga till sjuksköterska och det närmsta målet just nu är att plugga till specialistundersköterska inom intensivvård och akutsjukvård. Det ska jag ta tag i nästa höst. Häng med mig här på bloggen genom högt och lågt! Just nu är det mycket fokus på ren omvärldsspaning. Vad händer i vår värld egentligen och vad vill våra politiker? Du kan även följa mig på instagram: @hannafialotta och på Facebook: Hannas Pilates VÄLKOMMEN TILL MIG!

12 Comments on “Skyltsöndag #476

 1. Ojdå…mat på donken….det trodde man inte om en löpare…. 😉
  Vad härligt med södra Öland, det är ju raka motsatsen mot det exploaterade å turistförstörda norra, fina bilder du lyckades få med dig därifrån!
  Vad många roliga lopp du har framför dig, springa i vackra pittoreska Västervik….inte illa!
  Ha en fin vecka å lycka till med loppen!

 2. Massor med härliga skyltar. och ja, verkligen så bra att hjärtstartare installeras lite överallt. Likadant hos oss. Trevlig måndag! 😊

 3. Alltså det här med hjärtstartare … bra, självklart, OM MAN RÅKAR FÅ HJÄRTSTOPP ALLDELES I NÄRHETEN. Men vad är oddsen för det? Man skulle ju behöva strössla ut hjärtstartare över både stad och land! Vår brf har stolt investerat i EN. Men lägenheterna fördelas på fem stora huskroppar och jag tror inte att nån i hus A som får hjärtstopp hinner få hjälp, eftersom hjärtstartaren finns i hus C och det tar en stund, även för den vältränade, att tillryggalägga den sträckan, tur och retur dessutom.
  Bortsett från det: Öland är njutbart, hoppas din semester fortsätter fint!

  1. Nej oddsen är inte höga för det men jag tänker att det är bra att det finns lite här och där. Det viktigaste vid ett hjärtstopp är ändå kompressionerna och inblåsningar. Det går nämligen inte att använda hjärtstartaren på alla hjärtstopp. Det måste finnas någon form av rytm för att kunna ge en strömstöt. Är man många så kan en springa och hämta hjärtstartare, en kan larma och en gör kompressioner och inblåsningar. Är man själv så får man göra allt själv. Dock inte springa och hämta hjärtstartare. Det är viktigare med kompressionerna.

 4. Så kul att du skyltar igen och att jag/vi får hänga med på er semestertur från Gotland ner till Öland. Och du har verkligen fastnat för det där med skyltar. Vänta bara, snart är du också beroende;-)
  Den rostiga skylten som hänvisar till Ölands Södra Udde är min favo, jag älskar ju rost:-)
  Och jag undrar vilken match du kollar på ikväll. Matcherna går ju samtidigt. Började titta på Skottland-Ungern och tyckte den var skittråkig. Bytte till Schweiz-Tyskland. Den är inte heller direkt upphetsande, men där gjordes det åtminstone ett mål, överraskande för Schweiz.

  Tusen tack för att du skyltar och länkar! Ha nu en fortsatt rolig semester. Kör försiktigt!

  1. Jag kommer garanterat bli beroende. Funderar redan på vilka skyltar jag kan tänkas snubbla över inför söndagens skyltning…. Jag somnade från Schweiz-Tyskland matchen. Det går verkligen inte att hålla mig vaken under sena kvällsmatchen.

Lämna ett svar